Google | Mapy Google | Mapy

Google v mapách ukazuje už i přechody pro chodce, chodníky a šířky silnic. Zatím jen ve čtyřech městech

V nápovědě k Mapám Googlu se objevila nová stránka Prozkoumejte nové podrobnosti na úrovni ulice. „V některých městech po celém světě nyní v Mapách najdete podrobnosti na úrovni ulic, jako jsou přechody pro chodce, chodníky a šířky silnic v reálném měřítku.“ láká Google na novinky.

Zatím jen ve čtyřech městech

Podrobnější mapy umožňují uživatelům lépe prozkoumat oblast a naplánovat si trasu před její návštěvou. To může být užitečné zejména při pěší navigaci nebo při omezených možnostech pohybu, jako je jízda s kočárkem či na invalidním vozíku.

Nová funkce je v tuto chvíli k dispozici pouze ve čtyřech hlavních světových městech:

Při prozkoumávání oblastí s podrobnějšími detaily by od určité úrovně přiblížení měly být v mapě vidět šířky komunikací v reálném měřítku, cestičky a schody v parcích, chodníky, přechody pro chodce a ostrůvky pro pěší. Ačkoli lze tyto informace získat již nyní prostřednictvím reálných fotografií z Google StreetView, zanesení do mapy průzkum ulice v tomto ohledu značně usnadní a umožní využít tyto informace i pro plánování tras. 

Konečně se dočkáme?

Plány na zvýšení úrovně podrobností v mapových podkladech byly oznámeny již loni v srpnu, první uživatelé je však zaznamenali až v prosinci. Nyní to vypadá, že Google vypouští novinku k širšímu publiku, ačkoli stále ještě není k dispozici všem.

Chcete-li vyzkoušet, zda máte podrobnější mapy k dispozici, otevřete si na telefonu aplikaci Mapy Google a dostatečně přibližte některé z výše jmenovaných měst. Kromě uvedených detailů byste měli spatřit například silniční vegetaci.

Podrobnější zobrazení funguje jako aktualizace na straně serveru. V její dostupnosti tedy nehraje roli verze aplikace Mapy, ani případné zapojení do beta testování. Každopádně lze očekávat, že v dohledné době Google zpřístupní tuto novinku všem.

Diskuze (6) Další článek: Z VESMÍRU: Nejdetailnější snímky kaňonu na Marsu a zkoumání cizích měsíců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,