Google | Vyhledávače

Google u některých otázek na mobilu vypnul vyhledávání. Rovnou odpoví

Pokud často vyhledáváte na Googlu přes mobil, pak se připravte na pořádnou dávku změn a zmatenosti. Firma totiž opět začala testovat vypnutí výsledků vyhledávání v mobilní verzi a na základní otázky rovnou odpoví. Google nápad testoval již na jaře a setkal se s velice smíšenými reakcemi. Upozornil na to SEO specialista Sergej Alakov na svém blogu.

Vypnutí výsledků vyhledávání platí pro otázky, u kterých si Google troufá říct, že na ně zná dokonalou odpověď. Jde tedy o otázky týkající se času, kurzu měn nebo kalkulačku, kdy člověk obvykle neprochází několik webů a spokojí se rovnou s první odpovědí, protože na otázku neexistuje více odpovědí.

V těchto případech nyní Google rovnou odpoví a žádné výsledky vyhledávání neukáže. Pokud je člověk přece jen chce, musí kliknout na tlačítko „zobrazit všechny výsledky“, automaticky už se neobjeví.

46687638_2050448201914109_6456623657471967232_n.jpg46758250_121896758727455_764299613690658816_n.jpg
Stejná otázka, jen v angličtině Google vypnul výsledky vyhledání

Google zatím funkci jen testuje, tudíž neplatí, že u všech otázek týkajících se například času jsou výsledky vyhledávání vypnuté. Při vyhledání „time in New York“ se ještě pořád zobrazí klasický rozpis webů. U „time in India“ jsou ale výsledky vypnuté. Pokud použijeme češtinu, tak při zadání „čas v Indii“ se opět výsledky vyhledávání ukážou.

Je to trochu zmatené a vypadá to, že zatím limitované jen na angličtinu. Dokonce i mezi výpočty panuje lehký chaos - vyhledání 5+5 ukáže jen kalkulačku a nic víc, ale při vyhledání 5x5 se zobrazí výčet výsledků. Přitom ve vyhledávači obojí funguje a zobrazí se výsledek v integrované kalkulačce.

Firma novinku testovala již letos na jaře. Pak ji vypnula s tím, že výsledky vyhodnotí. Současné testování tak má být obohaceno o poznatky z jarního experimentu. Google vypnutí výsledků vyhledávání zkouší proto, že chce podle svých slov lidem vyhledávání usnadnit. Změna platí pouze v mobilní verzi jak na iOS, tak na Androidu.

Komunikátory Googlu: Který přežije a který se změní?

Diskuze (9) Další článek: Podívejte se na geeka, který si postavil tu nejbizarnější chytrou domácnost na světě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,