Google TV v podání Logitech Revue (video)

Natočili jsme pro vás několik minut s prvním Google TV přístrojem. Logitech Revue je malá krabička s klávesnicí a touchpadem, která do vaší televize dostane internet a aplikace.

Logitech Revue je dostupné prozatím pouze ve Spojených státech za 299 dolarů. Nového obsahu a konceptu televize si tak prozatím mohou užívat, stejně jako v případě Apple TV, pouze Američané. Ve švýcarském sídle Logitechu jsem nicméně měl možnost si toto zařízení vyzkoušet v praxi.

Revue je malá krabička, kterou pohání operační systém Android a skrze HDMI dokáže dodávat obraz do jakéhokoliv zobrazovadla (televize, monitor, ...). Google TV se v praxi tedy neliší od jakéhokoliv moderního multimediálního přehrávače či set-top-boxu. Android navíc zaručuje možnost instalovat aplikace a využívat televizi k mnohem více úlohám. Kromě her a dalších záležitostí jsou ale aplikace vhodné především pro distribuci multimediálního obsahu. Hned v základu například můžete využít Netflix, Pandoru, YouTube a některé další služby.

Budoucnost televizí

Google TV podporuje jakýsi multitasking, přes běžící multimediální obsah si tak například můžete spustit třeba Twitter. Jak můžete vidět na našem videu, není problém si přehrávat televizní stanici CNBC, přičemž se vedle obrazu vykreslují různá aktuální data.

Logitech Revue má v základu bezdrátovou klávesnici s touchpadem, díky kterému můžete ovládat třeba zabudovaný internetový prohlížeč Google Chrome. Připojit můžete ale také další periferie, třeba klasický dálkový ovladač či webovou kamerku pro videohovory (můžete vidět ve videu). Funkce přehrávače jsou podrobně popsané na stránkách Logitechu.

Google se snaží domluvit partnerství s velikými distribučními společnostmi, aby mohl v rámci Google TV nabízet hromadu multimediálního obsahu, jako to dělá Apple u své TV v návaznosti na iTunes Store. Podle mnohých je budoucnost televizí právě v takovémto konceptu. Zatímci Apple TV je do jisté míry hodně omezené zařízení, které slouží pouze ke streamování zakoupeného obsahu, Google TV by mohla zabodovat stejně, jako Android na mobilech - díky otevřenosti, podpoře výrobců a dostupnosti aplikací.

Diskuze (15) Další článek: Vyzkoušejte šestý testovací Internet Explorer 9

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,