Hardware | Google

Google to myslí s hardwarem opravdu vážně. Chystá postavit nový kampus

Google nedávno oznámil, že jeho příští telefon, Pixel 6, poběží na vlastních čipech. Jak to vypadá, nejedná se o osamělý výkřik. Stavební plány ukazují, že firma plánuje postavit nový kampus s centrem pro výzkum a vývoj.

Internetový gigant za poslední roky v San Jose nakupoval pozemky za přibližně 389 milionů dolarů (8,4 miliardy korun). Z předběžných plánů se nyní můžeme podívat, co má s tímto místem v plánu. CNBC informovalo o novém kampusu, pojmenovaném Midpoint – nachází se totiž mezi současným sídlem a novou plánovanou zástavbou.

Jednat se má o R&D zařízení (tedy zaměřené na výzkum a vývoj) a jeho součástí bude pět budov s kancelářemi a zázemím propojených chodníkem a mostem. Vedle budou další tři, kam se přesunou některé části hardwarové divize. Podle informací CNBS tyto plány zmiňují Nest i Google hardware. Jedna z budov bude dokonce pro kanceláře zaměřená pouze z 20 % a zbytek bude věnován právě výrobě, pravděpodobně vyvíjení prototypů.

Google pod značkou Nest vyrábí i chytré termostaty:

Je přitom příjemné vidět, že Google své snahy u hardwaru myslí vážně a lze tak očekávat, že se dočkáme dalších novinek a že vlastní čipy pro Pixel 6 nebudou výjimkou.

Diskuze (5) Další článek: Tři roky s GDPR. Bolelo to, ale marketing přežil a dokonce vyspěl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,