Google | Chrome | Operační systémy | Chrome OS

Google si v nové reklamě střílí z Windows i macOS. Kvůli chybám a bezpečnosti

Nejrůznější reklamní přestřelky nejsou v IT odvětví nic nového, sám Microsoft poměrně dlouhou dobu vedl kampaň Scroogled zamířenou proti Googlu. Ten si nyní ve své reklamě na Chromebooky štouchl jak do Redmondské společnosti, tak i do té z Cupertina.

Nová reklama od Googlu se poměrně vtipným způsobem snaží poukázat na jednoduchost a bezúdržbovost jeho vlastního systému Chrome OS oproti zavedeným Windows a macOS. A nedělá to jinak než přes smršť chybových hlášek, které uživatelé těchto systémů velmi dobře znají.

Zároveň reklamou propaguje svůj nejvyšší model Chromebooků, Pixelbook. Ten nabízí jak prémiové zpracování, tak i velmi prémiovou cenu. Za částku startující na přibližně 25 000 korunách získáte notebook s dotykovým displejem, který lze přetočit jako např. u řady Yoga od Lenova, podporou stylusu a jednodenní výdrží.

Tou velkou (ne)výhodou je ale právě osazený systém Chrome OS. Ten sice umí spustit aplikace pro Android, bezproblémové aktualizace na pozadí a další vychytávky, funkčně je ale oproti konkurenci poměrně omezený, což u stroje v této cenové kategorii by mohlo nejednoho zákazníka odradit.

Diskuze (11) Další článek: Potřebovali byste tři ruce? Vědci na tom pracují! Zkouší umělou ruku ovládanou mozkem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,