Google | Gmail | Vyhledávače

Google rozšiřuje platformu AMP. Vyhledávání získá další klon Snapchat Stories a e-maily budou interaktivní

Platforma AMP, tedy accelerated mobile pages, je vyvíjena Googlem jako open source a zaměřuje se na rychlé načítání obsahu na mobilních zařízeních. Pro běžné webové stránky vytváří speciální verzi, na kterou je uživatel přesměrován místo klasického webu. Nově technologie umožní i přidávání Stories do vyhledávání od Googlu a v Gmailu pro změnu budou moci být interaktivní e-maily.

AMP Stories budou fungovat velmi podobně, jako Příběhy v rámci Facebooku či Instagramu jen s tím rozdílem, že se budou objevovat ve vyhledávání na Googlu a prozatím pouze od vybraných a schválených vydavatelů. Technologii jako takovou ale může využít kdokoliv.

Funkčně se jedná o prezentaci za sebou jdoucích obrazovek přes celý displej, které mohou být vyplněny obrázky, textem či animacemi, vše se zaměřením na mobilní telefony. Jedná se tak o snahu přiblížit obsah zejména mladým lidem, kteří si oblíbili právě Snapchat a jednoduchou, barevnou, formu podávání informací.

AMP for Email pak bude fungovat v rámci Gmailu. Umožní vytvářet interaktivní e-maily, díky kterým bude možné si přidat rovnou upomínku do kalendáře či proklikat aktuální nabídky ubytování. Obsah bude moci být aktualizován, dopadne tedy situace, že příjemce si zobrazuje již neplatné nabídky.

AMP Stories i AMP for Email jsou aktuálně v uzavřeném testování, s jejich širším nasazením se počítá v průběhu roku. Vývojáři se ale již nyní mohou podívat na specifikace a připravit vlastní newslettery a stránky.

Diskuze (2) Další článek: „Převalování“ asteroidu 'Oumuamua může být důsledkem kolize s jiným objektem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,