Google prý zvažuje podporu bitcoinů

Nemám moc v lásce slovíčko „prý“ v nadpisu článků, ale v tomto případě jsem se mu nemohl vyhnout. Jeden z fanoušků kryptoměny Jarar Malik byl natolik zvědavý, kdy začnou Google, Apple a Amazon podporovat bitcoin, až začal jejich vedení bombardovat e-mailovými dotazy.

Jeff Bezos, Tim Cook i nejvyšší vedení Googlu neodpovědělo, zareagoval však Vic Gundotra a dokonce do poštovní diskuze pozval i několik dalších pracovníků. Malikovi se z nich pak podařilo vymámit větu: „Přemýšlíme v platebním týmu o tom, jak bitcoiny zapojit do našich plánů.“

Bitcoin Google.png

Jistě, tato věta je možná až příliš vágní, ale přesto to bylo (sic neoficiální) vyjádření jednoho s vedoucích zaměstnanců. Jarar Malik si tuto informaci nenechal pro sebe, pochlubil se na Redditu, kde se strhla velká diskuze, a citace se brzy dostala i na Forbes, který ověřil její věrohodnost. Oficiální reakce Googlu byla opatrná, internetová jednička však původní sdělení nevyvrátila.

Pokud by Google jednou opravdu začal podporovat bitcoiny a to na jakékoliv úrovni, pro měnu jako takovou a její důvěryhodnost by to byla doslova injekce adrenalinu a lze předpokládat, že by to vystřelilo její kurz směrem vzhůru.

Bitcoin MtGOX.png
Vývoj kurzu BTC k USD na burze Mt. Gox od loňského srpna do současnosti
Diskuze (31) Další článek: ICANN schválila už 100 nových exotických domén. Třeba .EMAIL a .PHOTO

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,