Google | YouTube | Instant Messaging

Google přidal další zbytečný messenger: Na YouTube si můžete psát a posílat videa s přáteli

Google minulý rok přidal další možnost, jak si posílat zprávy a videa mezi přáteli a známými, tentokrát přímo v aplikaci YouTube. Nyní podle zahraničních webů došlo k celosvětovému spuštění. Je však pravděpodobné, že funkci máte už nějakou tu dobu aktivovanou aniž byste si jí všimli.

Celá idea je o snazším sdílení videí mezi přáteli, což se Googlu podařilo splnit – po tapnutí na ikonu sdílení jen vyberete osoby, kterým chcete video odeslat a hotovo. Ušetříte tak jeden mezikrok v podobě volby aplikace, do které chcete odkaz sdílet. Funkci můžete využít i ke klasickému chatu, i v rámci skupiny, pokročilé funkce ale nehledejte.

Těžko ale říct, proč byste něco takového používali. Účet a aplikaci YouTube nemá každý a separovat konverzaci na tu o videích a zbytek mít někde jinde je poněkud obskurní nápad. Navíc, konverzace neuvidíte nikde jinde, než v mobilní aplikaci.

Snaha Googlu nahnat uživatele do další chatovací služby je úsměvná s ohledem na tendence firmy ukončovat vývoj všeho, co se neuchytí dostatečně rychle. Je tak docela pravděpodobné, že firma zprávy na YouTube v budoucnu ukončí, případně sloučí s jinou službou (a že jich má nespočet), nebo ji nahradí novou, zcela nekompatibilní (mluvil tu někdo o Allu?). Snadno se vám tak může stát, že když už dáte službě šanci, Google ji ukončí.

Diskuze (7) Další článek: Intel zveřejnil kompletní nabídku procesorů řady Core X, od čtyřjader až po 18jádrové modely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,