Google | Material Design

Google přechází na Material design. Nový je vyhledávač, Fotky i další služby

Google v průběhu tohoto roku postupně přebarvuje všechny své aplikace do svého nového jednotného designu zvaného Material design. Ten už Google představil dříve, ale ve svém nejnovějším pojetí se vyznačuje dominantní bílou barvou a novými ikonami bez výplně. Nově se dočkaly Google Fotky, boční lišty a další prvky z nového vzhledu ale prostupují i do dalších služeb.

Redesign Google služeb lze hlavně spatřit v jeho aplikacích pro Android, kde je změna nejvýraznější použitím právě bílého pozadí. Na webu se většinou již používá a změna tak není tolik drastická. Nové jsou hlavně ikony a zaoblení jednotlivých prvků na stránce, funkčně jsou služby stejné.

e0084f7b-a808-445c-be18-73662bcb1d0a
Na první pohled novou verzi pravděpodobně moc nepoznáte, liší se hlavně ikonami na boku.

Je pozitivní, že Google s novým designem nečeká na nějakou větší aktualizaci a vypouští jej oproti minulosti poměrně rychle, většina jeho služeb tak vypadá velmi podobně a využívá stejné designové prvky. Ty se pomalu derou i do samotného vyhledávání, zde ale Google ještě nepřepnul vzhled všem a teprve jej testuje.

Jak fungují Google Fotky?

Diskuze (20) Další článek: Hacker porovnal 26 filmových hackerských scén s realitou. Většina jich má stejnou zásadní chybu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,