Google Hangouts | Google Allo a Duo

Google potvrdil, že ukončí Allo. Hangouts Chat a Meet budou i pro běžné uživatele

Google si v segmentu komunikačních služeb počíná tak trochu jako slon v porcelánu. Nutno uznat, že některé jeho kroky z poslední doby nepůsobily zrovna logicky. Nyní se konečně začíná vyjasňovat v tom, jaké programy a služby bude svým uživatelům v budoucnosti nabízet.

Podle původních zpráv se měla komunikační služba Hangouts zaměřit výhradně na podnikovou sféru. Běžným uživatelům chtěl vyhledávací gigant nabízet aplikace Allo a Duo. Situace se však začala radikálně měnit počátkem tohoto týdne.

Zmatky a nejasnosti

Šéf Google Hangouts Scott Johnston na Twitteru uvedl, že „Uživatelé Hangouts budou migrováni do služeb Chat a Meet. Ačkoli to bude mít za následek ukončení klasické služby Hangouts (jak ji nyní nazýváme), neznamená to, že ukončíme podporu pro podporované produkty: zasílání zpráv a schůzky.“

V tom okamžiku to vypadalo, že uživatelé budou mít k dispozici nakonec čtyři aplikace: Allo, Duo, Chat a Meet. Ani to však již v tuto chvíli není pravda. Google totiž na svém oficiálním blogu publikoval příspěvek, ve kterém vysvětluje své další plány.

Allo skončí v březnu, Duo zůstává

V úvodu potvrzuje, že počátkem tohoto roku byl pozastaven vývoj aplikace Allo. Některé oblíbené funkce – například chytré odpovědi, podpora GIFů a možnost komunikace z počítače – byly implementovány do aplikace Zprávy, což naznačilo i další vývoj situace.

Prvním zásadním faktem je, že konec března bude také znamenat konec služby Allo. Google doporučuje uživatelům vyexportovat z aplikace stávající historii konverzace a poskytuje k tomu návod.

Vyhledávací gigant se rozhodl na Androidu vsadit na svou aplikaci Zprávy (Messages), přes kterou lze komunikovat jak z telefonu, tak přes webové rozhraní. V portfoliu nadále zůstává aplikace Google Duo, primárně orientovaná na videohovory.

Hangouts Chat a Meet pro všechny

Hangouts, respektive Hangouts Chat a Hangouts Meet, budou i nadále primárně mířit na korporátní klientelu. V nadcházejících měsících přibude do Chatu možnost přidat účastníky mimo organizaci. Cílem je poskytnout způsob, jak zůstat v kontaktu s klienty, prodejci, partnery a dalšími důležitými lidmi.

V textu se dále píše, že „Hangouts Chat a Meet se primárně zaměřují na týmovou spolupráci zákazníků G Suite a od určitého okamžiku budou k dispozici i pro stávající uživatele služby Hangouts.“ Tím se v podstatě potvrzují původní slova Scotta Johnstona.

Zprávy a Duo tedy budou primárním komunikačním prostředkem pro běžné uživatele, zatímco Hangouts Chat a Hangouts Meet se orientují na týmovou spolupráci. I tyto dvě aplikace však budou k dispozici všem.

Diskuze (3) Další článek: Sir David Attenborough: „Kolaps civilizace je na obzoru.“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,