Google | Chytrá domácnost | Konference

Google potvrdil, že na konferenci I/O představí nové hračky pro chytrou domácnost

Od 18. do 20. května se bude konat konference Google I/O 2021. Je kompletně virtuální a bude přístupná všem zájemcům. Příspěvek na vývojářském blogu potvrzuje, že zde Google představí novinky pro chytrou domácnost.

Nevíme, o co půjde konkrétně, ale keynote „Co je nového v oblasti chytré domácnosti“ je naplánována na čtvrtek 20. května v 1:30 našeho času.

Nové produkty Google pro chytrou domácnost

Třináctý ročník konference proběhne po dvou letech, neboť loni byla akce zrušena z důvodu pandemie onemocnění covid-19. Google I/O jako obvykle začne úvodním projevem Sundara Pichaie a dalších vysokých manažerů společnosti. Očekáváme, že během v úvodu dojde alespoň k jednomu oznámení nového hardwaru.

Keynote, týkající se chytré domácnosti, se ponese v duchu oslav pátého výročí Asistenta Google. Kromě novinek za poslední rok „Zabrousíme také do produktové vize, oznámíme nové produkty a představíme skvělé zkušenosti s Asistentem vytvořené naší komunitou vývojářů.“ uvádí se v pozvánce.

Google potvrdil, že na konferenci I/O představí nové produkty pro chytrou domácnost 
Google potvrdil, že na konferenci I/O představí nové produkty pro chytrou domácnost

Google bohužel nijak nenaznačuje, co můžeme očekávat. Není tak zcela jasné, zda ono „oznámení nových produktů“ bude čítat nějaký hardware, nebo zdali půjde výhradně o softwarové záležitosti. Jsme však přesvědčeni o tom, že bychom se během I/O mohli dočkat uvedení alespoň jednoho kusu nového hardwaru pro chytrou domácnost.

Bez registrace to nepůjde

Google nedávno ukončil výrobu své populární řady bezpečnostních systémů pod značkou Nest. Je tedy docela možné, že se na této akci dočkáme uvedení náhrady. Také už je to nějaký čas, co jsme viděli poslední nové kamery Nest, takže možná je na cestě aktualizace této produktové řady.

Novinky v rámci Google I/O 2021 
Novinky v rámci Google I/O 2021

Připravena je také řada krátkých čtvrthodinových seancí, zaměřených na hlubší seznámení s novými funkcemi, nástroji a další oznámení produktových týmů. Vývojáři se mohou dozvědět, jak implementovat do svých aplikací funkce ovládání hlasem, co nového přinášejí zkratky pro Android a jak je lze rozšířit na Asistenta Google či o využití novinek, které přinášejí widgety v Androidu 12.

Na přednášky je nutná registrace, která je zdarma otevřená všem. Po registraci si budete moci rezervovat události, jež budete moci sledovat v přímých přenosech. Samotný proces spočívá ve vyplnění jednoduchého formuláře, požadujícího jméno a příjmení, zemi trvalého pobytu, věkové rozpětí (volitelně lze uvést též pohlaví a barvu pleti) a informace o zaměstnání.

Diskuze (1) Další článek: Pošta šetří, slíbené elektromobily nebudou. Pošťáci dostanou elektrokola

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,