Google | Bezpečnost | Windows 10 | Windows 7

Google našel chybu v Chromu a ve Windows 7. Vyzývá k upgradu na Desítky

Chyby v systémech nejsou ničím novým. Na odhalování se specializuje i tým v Googlu, který vždy dá protistraně 90 dní na opravu, než chybu zveřejní. Nyní objevil zranitelnost v Chromu a ve Windows 7. Uživatele nabádá k upgradu na novější Windows 10.

Nově objevená chyba v Chromu je již opravená aktualizací z 1. března a uživatelům tak žádné nebezpečí nehrozí (za předpokladu, že si neblokují automatické aktualizace prohlížeče). Větší problém ale nastává u chyby ve Windows 7, která se aktivně zneužívá. Google má pro tyto případy speciální pravidlo, kdy nečeká 90 dní na opravu od vývojáře a chybu publikuje již po 7 dnech.

Chyba se zřejmě týká jen 32bitové verze Windows 7, všechny novější verze ji neobsahují. Problém je v možné elevaci oprávnění ovladačů, kvůli čemuž je možné obejít sandbox. Google tak nabádá uživatele k upgradu na aktuální Windows 10, což je nejrychlejší způsob, jak se chybě vyhnout. Případně můžete počkat, až Microsoft vydá záplatu, konec podpory Sedmiček se ale rychle blíží.

Diskuze (44) Další článek: Cíl Luna: Japonská vesmírná agentura s Toyotou míří na Měsíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,