Google | Google Pay | Banka

Google nabídne příští rok vlastní bankovní účty. K projektu se připojily další banky

O tom, že Google chystá vlastní platební kartu, se mluví již delší dobu. Nyní ale oznámil partnerství s finančními institucemi v USA a příští rok tak hodlá nabídnout vlastní bankovní účty. Přesné podrobnosti ale zatím firmy nezveřejnily.

Google se snaží v rámci Androidu prosadit vlastní platební systém Google Pay, jehož by se aktuální rozšíření mělo týkat. Chystané plány na příští rok potvrdily dvě banky – BBVA a BMO. Ty zároveň přinesly detaily, jak by měla spolupráce mezi nimi a Googlem fungovat.

Pro uživatele samotné to přináší hlavní výhodu v tom, že správu svého (nového) účtu mohou provádět přímo z jedné aplikace, kterou již nyní používají na placení. Součástí by měly být i různé přehledy a další statistiky. Na přesnější informace je ale ještě brzy. Důležité je, že bankovní stránku věci budou zajišťovat již existující zavedené bankovní společnosti a Google dodá celou platformu, se kterou se setkají samotní uživatelé.

Jedná se ostatně o podobný způsob, jaký zvolil třeba Apple u své kreditní karty Apple Card, kterou zajišťuje Goldman Sachs. Google zde ale hodlá spolupracovat s celou řadou společností – kromě již zmíněných dvou také navazuje spolupráci s Citi, Stanford Federal Credit Union, Bank Mobile, Coastal Community Bank, First Independence Bank a SEFCU. Zde se jedná o banky fungující na americkém trhu a je tak pravděpodobné, že alespoň ze začátku bude, stejně jako u Appplu, nabídka limitovaná pouze na vybrané trhy.

Jak se platí v obchodě skrze Google Pay?

Zdroj: 9to5Google

Diskuze (18) Další článek: Minulost vs. současnost. Jak vedle sebe srovnat staré a nové letecké snímky Česka?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,