Google má údajně zájem o tvůrce Half-Life a systému Steam

Internetový moloch Google má údajně zájem o firmu Valve stojící za veleúspěšnou herní sérií Half-Life a především internetovým distribučním systémem Steam. Informaci přineslo několik renomovaných světových médií.

Google by tímto krokem získal nejvýdělečnější a nejobsáhlejší elektronický kanál pro distribuci počítačových her. Steam totiž nabízí registrovaným uživatelům možnost stahovat herní tituly přímo z internetu na základě platby kreditní kartou. Hru je navíc kdykoliv možné stáhnout znova, je totiž zachovávána na uživatelově účtu jako zaplacená. Steam často nabízí i výrazné víkendové slevy na vybrané tituly.

TIP: Zhruba 97 procent mladých Američanů hraje videohry

Podle mnohých odborníků je zájem Google o Valve naprosto logický. Pokud by totiž firma chtěla investovat v této oblasti a nebudovat vše od začátku, je Steam a Valve nejlepší možnou volbou. Samotné Valve navíc stojí za vývojem veleúspěšných herních titulů jako Half-Life, Portal, Day of Defeat nebo Team Fortress, které pravidelně zvyšují hodnoty akcií firmy. Někteří odborníci navíc upozorňují na to, že Google i Valve mají podobnou firemní politiku.

Logiku veškerého zájmu podtrhuje i nedávná informace, podle které se Google chystá vstoupit do světa videoher v podobě kontextové reklamy. Svůj reklamní systém AdSense chce využít i v digitálních světech. Živě.cz o tomto tématu podrobněji informovalo už dříve. Samotní zástupci Valve se k na téma možné akvizice příliš nevyjadřují a dodávají, že se v současné době snaží zaměřit především na dokončení své chystané hry Left 4 Dead a navázání spolupráce s novými distributory her.

Diskuze (3) Další článek: Cisco odkoupí Jabber za neupřesněnou částku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,