Google loni udělal velkou čistku v obchodě Play. Odstranil přes 700 tisíc aplikací

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 33

Názory k článku

05. 02. 2018 10:33

Jak je mohli tedy předtím schválit? Asi se změnily podmínky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 02. 2018 09:35

Ať si každej říká jak chce, že čím víc aplikací ve Store je, tím lépe. Ale pokud je možné odstranit 700000 aplikací a projeví se to jen ve statistice, asi je podle mě něco špatně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 02. 2018 15:53

K samotné čistce nemám co, resp. soukromá firma, si má právo se svými službami dělat co se jí zlíbí (v nastaveném právním rámci). Co vyzdvihnu je 700k aplikací, je doufám jasné kam tím mířím, není důležitý počet, ale kvalita / použitelnost aplikací. Já bych vůbec nepovolil, aby se mezi lidi dostaly aplikace nedodělané, s duplicitními funkcemi, okopírované, či přímo s funkcí pochybnou / nebezpečnou. Co jsem říkal dávno, Google objevil až nyní. Právě proto, jaké aplikace jsou na x86 platformu ona vítězí, není to v počtu, jednoduchosti, výpočetní náročnosti, podstatná je použitelnost, co uživateli přinese, co umí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 02. 2018 10:09

To je pořad málo,chce to vyřadit tolik aplikaci aby na jedno téma bylo cca 3-5 aplikací mimo takových jako jsou mapy čí počasí a regionálních aplikaci omezených na regiony.Aby na jedno téma bylo 40 aplikací ,tak to je naprosto nesmyslný počet.Potom člověk ztrácí přehled a neví jakou aplikaci vybrat.Jak už v článku popsali tak jsou víceméně jen barevně rozlišeny.Takže omezit na 20% dosavadního počtu.Ze 3.5 milionu appek omezit na cca 700 000 kusu a bohatě by to stačilo,Vždyt je to obrovské číslo .Já sám mám v Lumii pouhých cca 300 aplikací a pomalu mi to zabere veškeré spektrum činností co mohu v Lumii použít ,A v záložním androidu Xiaomi MI4 mám cca 110 appek ,Víc procesor SD 800 neumožní nainstalovat. A při tom krom aplikací v tomto androidu už nic nemám.Naproti tomu v Lumiii mám asi krom aplikací asi 125 GB videí a hudby a dokumenty v excelu pro běžné poznámky na dennodenní používání. Téměř žádný android neutáhne takové množství dat aniž by se operační systém výrazně nezpomalil.I takový silný procesor jako je SD 800 se pod androidem utahá a výrazně zpomalí pod takovým množstvím aplikací a slabších procesoru už ani nemluvím.Tak si říkám ,k čemu takové množství aplikací ,když slabší procesor třídy SD 430 a podobné neutáhnou víc jak 50 aplikací .Vždyt to neobsáhne sotva základní spektrum činností a programu co muže smartfoun poskytnout. Lumie 950 XL to zvládá velice dobře.Žádný android ,krom těch výrazně nejdražších a nejvýkonnějších to nezvládá tolik jako tato Lumie za přijatelnou cenu.Jen by mě zajímalo kolik je majitelu Samsungu S7 či S8 a jeho ruzných modelu.Nebo podobných mobilu od Huawey či LG nebo HTC a Sony.Moc androidích mobilu není co by se rovnalo výkonnosti Lumie 950 XL ,spojené s vynikajícím fotakem navíc.Přitom operační systém android nic nového nepřináší co by vylepšilo propojení mobilu s počítačem. Je to pořád stejné u androidu jak u verze 2.1 či verze 6 co mám a věřím ,že se nic nezměnilo i verzí 7 či jeho poslední verze 8.Množství aplikací ve store android nedělá lepším než je mobilní windovs 10.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (25)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor