Software | Google | Mobility

Google Lens konečně opouští Pixel a míří na další telefony, dokonce i iPhone

Když byl v květnu minulého roku představen nástroj Google Lens, šlo svým způsobem o vyhledávání budoucnosti. Již nebylo potřeba psát text, stačilo vyfotit věc, která vás zajímala a algoritmus vám našel všechny důležité informace, které jste chtěli vědět. Největším nedostatkem však byla dostupnost pouze na mobilním telefonu Google Pixel.

Nyní Google hodlá postupně rozšířit Lens také na další mobily a operační systémy, aby mohli chytré vyhledávání používat opravdu všichni. Lens navíc není samostatnou aplikací, Google tento nástroj integruje do dalších aplikací. Jmenovitě například Google Photos či Google Assistant, kde dokonce nemusíte ani objekt fotit. Stačí jen namířit foťákem a o vše se už postará chytrý algoritmus.

Google Lens tak bude nově k dostání v nejnovější verzi aplikace Google Photos, a to jak na Androidu, tak iOS 9 a novějším. Také se dostane i do Google Assistanta na mobilních telefonech Samsungu, Huawei, LG, Motoroly, Sony a dalších. Prozatím ale bohužel pouze ve Spojených státech, Anglii, Kanadě, Německu, Austrálii, Indii, Francii, Itálii, Španělsku a Singapuru.

Diskuze (1) Další článek: Microsoft spojí síly s Xiaomi. Výsledkem může být chytrý reproduktor s Cortanou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,