Google | Komunikace | Google Meet

Google jde proti rozjetému Zoomu. Vylepšený Meet nabídne nové rozložení a integraci s Gmailem

Téměř všechny služby pro video hovory nyní zažívají zvýšený zájem a nejinak je tomu i u Google Meet. Firma se tak rozhodla některé prvky integrovat přímo do Gmailu, aby usnadnila používání.

Služby Google Meet a Chat (ještě nedávno nesly v názvu i slovo Hangouts) jsou zcela samostatné a nezávislé na dalších produktech. Google přitom pracuje na propojení Chatu s Gmailem tak, jak je tom u Hangouts, mezi zákazníky ale funkci prozatím nevypustil. Nyní tak alespoň integruje Meet.

22254e89-6405-4662-b856-cfa0d531fbad705d7c2f-8e02-4cc3-aa5d-7d5c662885d1 
Video hovory skrze Meet půjde založit přímo z Gmailu.

Přímo uvnitř Gmailu v postranní liště se tak nově objeví box s možností založené nového meetingu či připojení do stávajícího – to probíhá klasicky zadáním kódu, následně se otevře nové okno prohlížeče. Google se tak snaž přilákat ty firemní uživatele, kteří využívají Gmail a na Meet si třeba nyní ani nevzpomenou. Skrývá se totiž v přehledu dalších aplikací podobně, jako ostatní.

Nově se také mění maximální počet účastníků, kteří jsou vidět na obrazovce. Google zde dohání konkurenci a v novém rozložení je možné si zobrazit až 16 uživatelů namísto původních čtyř. Vylepšeno by také mělo být filtrování okolního hluku a obraz při špatných světelných podmínkách.

Novinky se postupně rozšiřují mezi uživatele firemního balíku G Suite, mezi běžné uživatele se nedostanou.

Mezi firmami je nyní v oblibě i Microsoft Teams:

Diskuze (11) Další článek: Sedadla oddělená štíty z průhledného materiálu: I tak by v budoucnu mohlo vypadat cestování letadly

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,