Apple | Google | Google Asistent | Siri

Google „hacknul“ Siri. Hlasovým příkazem otevře Google Asistenta

Apple společně s iOS 12 přinesl podporu zkratek pro asistentku Siri. Lze tak ručně nastavit, co má po provedeném hlasovém příkazu provést, a to dokonce i v aplikacích třetích stran. Google toho nyní velmi chytře využil a není tak problém skrze hlasový pokyn otevřít jeho Google Asistenta odkudkoliv, což by za normálních podmínek nebylo možné.

Kdo chtěl spustit na iOS Google Asistenta, byl nucený přímo otevřít jeho aplikaci. Apple totiž v rámci nejrůznějších systémových omezení neumožňuje, aby byl aktivován hlasem jako v případě Androidu, toto privilegium si nechává pouze pro svou asistentku Siri. S nejnovějším iOS 12 ale přišla i aplikace Shortcuts, která umožňuje ručně napojit Siri na služby a aplikace třetích stran. Toho využil Google v poslední aktualizaci svého Asistenta, kde právě pro tuto funkci přidal podporu.

Toto integrování zkratek Googlem je poměrně překvapivé a chytré řešení, jak Apple obejít. Jako příkaz můžete použít cokoliv od Hey Siri, Ok Google, které prolétlo přes nejrůznější servery, až po prosté Hey Siri, Good morning. Po zadání příkazu se totiž nemusí jen otevřít Asistent, ale je možné spustit konkrétní rutinu, tedy soustavu příkazů od regulace světel až po pouštění hudby.

Tahle vychytávka značně přibližuje celý ekosystém Googlu uživatelům iPhonů a je otázkou, zda si podobné jednání Apple nechá líbit, byť jej sám umožnil.

Zdroj: Thurrot

Diskuze (12) Další článek: Apple koupil startup na umělou inteligenci běžící přímo v zařízení. Získal tím i bývalého technického šéfa Mozilly

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,