Google Fotky končí s automatickou synchronizací s Diskem. Půjde to už jen ručně a jedním směrem

Názory k článku

AttaliaCZ  |  15. 06. 2019 08:05  |  Microsoft Windows 10 Chrome 74.0.3729.169

To je zase demence.Takze ted budu mit dve ruzne aplikace? Na disk a fotky? A jak dostanu fotky z Google Photos k tobe na HDD?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
JJezevec  |  15. 06. 2019 09:26  |  Microsoft Windows 7 Chrome 74.0.3729.169

Google je chytrý, a lidi jsou hloupí.
To je nová filosofie firmy Google.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
xixo  |  15. 06. 2019 12:01  |  Linux Chrome 75.0.3770.90

Upřímně řečeno, žádná škoda. Bylo to takové nedotažené a třeba ani zjistit, které fotky užírají kapacitu a které jsou "zadarmo" se ani přes Drive nedalo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
sumdumguy  |  15. 06. 2019 13:57  |  Microsoft Windows 7 Chrome 75.0.3770.90

Tohle me fakt nasralo! Takze dys prohlizim/nekomu ukazuje fotky co sem nahral v davnych dobach na Drive, tak nebudu mit pristup na svoje aktualni fotky ve Photos. A kdyz budu na Photos prohlizet/ukazovat aktualni fotky, nedostanu se ke starejm fotkam co mam na Drive. Kuli tomu ze BFU je BFU a BFU je ku homo sapiens tak 10:1 Proc to proste vsem default nevypnout a kdo si to bude chtit zapnout bude o to muset pozadat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 06. 2019 18:45 | Microsoft Windows 10 Chrome 75.0.3770.90

Nerozuměl jsem pravidlům dřív a bude to horší. Takže k situaci, co platí do teď: jak je to se zabíráním úložného místa? Mám nastaveno, že fotky se do Google Photos ukládají v původním rozlišení (tj. "v plném rozlišení, které se započítává do vaší kvóty". Když se podívám na to, kolik zabírají reprezentace těchto fotek na Google Disku (synchronizaci mám zapnutou), vidím, že 0 bajtů. Pravda, obvykle neprodukuji fotky větší než 3 264 x 1 840‬, tj. 6 MPx. Ale i tak...
v nápovědě se píše:
"Nahrávání fotek ve vysoké kvalitě: Fotky jsou komprimovány, aby zabíraly méně místa. Fotky větší než 16 Mpx budou zmenšeny na 16 Mpx." OK, to beru. Fotky se vždy komprimují (zjištěno experimentálně), a pokud jsou jejich rozměry větší než 16 MPx, tak se zmenší i jejich rozměry (chápu to tak, že zmenšení rozměru a komprimace jsou dvě různé věci).
"Původní kvalita
Omezený úložný prostor zdarma (data se započítávají do úložného prostoru vašeho účtu Google).
Všechny fotky a videa se ukládají ve stejném rozlišení, v jakém jste je pořídili.
Doporučujeme na fotky větší než 16 Mpx."Nějak mi z toho nevychází, že by se fotky v rozlišení pod 16 MPx neměly započítávat do spotřeby úložného prostoru... ale jsem potěšen. Dál předpokládám, že dosud je při zapnuté synchronizaci soubor fotky v Google Photos a na Disku Google jedno a totéž - jen dva "zástupci" odkazující na jediný fyzický soubor - který když nezabírá místo na Disku, nezabírá ho ani v Google Photos. Tak, a teď co se stane po změně od 10. července, po zrušení synchronizace... Postihne zrušení synchronizace i dříve nahrané fotky? Tj. tatáž fotka v Google Photos a na Disku bude po změně znamenat dva fyzické soubory?
A pokud byla dříve nahraná fotka počítána do úložného prostoru, tak se tím zdvojnásobí jí zabrané místo?
A u nově uložených fotek... Jak zjistím, kolik zabírá úložného prostoru fotka v Google Photos (Google Photos zabranou velikost neukazuje)?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 06. 2019 20:00 | Microsoft Windows 10 Chrome 74.0.3729.169

Pustím si Norton Commander a koukám, vlevo disk C:, vpravo disk C:, říkám si: „Na co jsou mi dva disky C:? Tak jsem jeden zformátoval.“

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
milanos1311  |  16. 06. 2019 10:46  |  Microsoft Windows 10 Edge 18.17763

Tak to je krok zpět. Nevím, co zase bylo pro koho matoucí. To byli asi blbci. Teď budu mít 2 odlišné disky a nebudu vědět, kde to je.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Robert František  |  11. 07. 2019 11:19  |  Microsoft Windows 10 Chrome 75.0.3770.100

Pro mne nebude snadné si na tuhle změnu zvyknout, ale Google nedává jinou možnost než to přijmout. (Odejít se mi s ohledem na skvělé vyhledávání podle obsahu a pro šikovné úpravy fotek nechce.) Když tak o tom přemýšlím, tak pokud se člověk umí vzdát svojí struktury složek a uvěří, že jsou fotky na Google Fotkách v bezpečí, tak ono to půjde! Zálohu si člověk stáhne na cloud ať už na Google Disk nebo na jiný nabízený. Udržovat neaktuální sbírku v počítači a na Google Disku nebude mít smysl. Prostě to bude jiný styl práce a jiná logika. Umím si to představit, že to bude nakonec zjednodušení, ačkoli to jde proti tradičnímu řešení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
stony.sk8  |  13. 07. 2019 09:26  |  Microsoft Windows 10 Chrome 75.0.3770.100

Udajne kdyz smazu fotky v disku tak se nema provest zada zmena ve fotkach , ale kdyz smazu fotku v disku tak se mi smaze i ve fotkach . takze jak to tedy je . je naky navod jak smazat fotky v disku aniz by se mi smazaly ve fotkach?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor

Aktuální číslo časopisu Computer

Velký test Wi-Fi mesh

Nejlepší hodinky pro všechny aktivity

Důležité aplikace na cesty

Jak streamovat video na Twitch