Instant Messaging | Google Allo a Duo

Google Duo se kupodivu chytlo. Služba proto přichází z mobilů i na web

Nové komunikátory od Googlu se většinou příliš nechytí, aplikace pro videohovory Duo je ale výjimkou. Celosvětově se dočkala poměrně velkého úspěchu, a tak z mobilních telefonů konečně míří i na web.

Zatímco Allu se nepodařilo získat dostatečný počet uživatelů, Duo si získalo uživatele díky své jednoduchosti a provázanosti s Androidem. Ke spuštění stačí přímo v kontaktech telefonu kliknout na videohovor, případně vás aplikace vyzve k registrování za pomoci telefonního čísla stejně, jako má například WhatsApp.

Z mobilních telefonů ale nově míří i na web, odkud máte přístup k seznamu kontaktů a můžete odtud zahájit jak audio, tak i video hovor. Pro jeho správné fungování je ale třeba si profil v rámci Dua propojit se svým Google účtem. O případném příchozím volání budete informováni notifikací a můžete jej rovnou na webu i přijmout.

Ani na webu pak nechybí podpora nejzajímavější funkce celé služby – Ťuk ťuk, kdy se příjemci zobrazí video volajícího ještě předtím, než hovor zvedne. Dopředu tak víte, kdo vám volá a co případně dělá. O této skutečnosti je samozřejmě informován i ten, kdo vám volá a funkci jde případně vypnout, jedná se ale o poměrně šikovnou drobnost. Stále zde ale bohužel platí omezení, že služba nepodporuje skupinové hovory.

Aplikace pro mobilní telefony můžete stahovat skrze Play Store či App Store.

Jak je to s komunikátory u Googlu? Který přežije a který se změní?

Diskuze (5) Další článek: Volkswagen a Microsoft spojí síly: Vytvoří cloudové řešení pro chytrá a propojená auta

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,