Google dnes večer ukáže budoucnost hraní. Jeho přednášku můžete sledovat online

V San Francisku právě probíhá Game Developers Conference (GDC), což je největší konference herních vývojářů, která se koná každý rok v tuto dobu. Občas se tu objeví nějaké zajímavé premiéry z oblasti herních technologií nebo her samotných, letos se ale hlavní pozornost soustředí na Google. Ten zde bude mít velkou keynote, ve které předvede svou vizi budoucnosti hraní a oznámí nějaký nový produkt či službu v této oblasti.

Přednáška proběhne dnes v 18:00 našeho času. Na Živě.cz se samozřejmě hned dozvíte, co Google připravil, ale jestli máte večer čas, můžete přednášku sledovat i přímo online na YouTube:

Dá se očekávat, že hlavním tématem bude Project Stream, tedy služba pro hraní z cloudu, kterou Google již v USA testuje. Už na podzim Google předvedl, že Project Stream umožní hraní náročných her v internetovém prohlížeči i na slabších počítačích a že do projektu hodlá získat i populární AAA tituly.

Assassin’s Creed Odyssey v prohlížeči přes Project Stream (1080p/60fps):

Je tedy pravděpodobné, že se Google pochlubí pokrokem u tohoto projektu. Očekáváme oznámení termínu uvedení nové služby a seznamu prvních podporovaných her.

Jenže mohlo by přijít i na hardware. Bude to herní streamovací konzole, nebo třeba jen ovladač? Zatím těžko říct, obojí je ve hře. Ale že se něco chystá potvrzují různé indicie (viz Digital Trends nebo Variety).

Diskuze (17) Další článek: Americký superpočítač Aurora pokoří hranici exaFLOPS. Bude hotový v roce 2021

Témata článku: , , , , , , , , , ,