Google definitivně zrušil svůj rozpoznávač objektů na fotkách Goggles. Plně ho nahradí Lens

Bylo jen otázkou času, kdy se stane. Google definitivně ukončil provoz své aplikace Goggles, která sloužila k rozpoznávání objektů na fotografiích. Podporovat bude už jen aplikaci Lens, která zvládá prakticky to samé, jen na mnohem pokročilejší úrovni.

Google konec Goggles uskutečnil prostřednictvím aktualizace, po které když aplikaci spustíte, uvidíte jen obrazovku vyzývající k instalaci Google Lens. Pokud tak budete chtít aplikaci i nadále používat, budete si muset manuálně nainstalovat starší verzi.

Pro Google je to zcela logický krok. Ortel byl nad Goggles vyřčen ve chvíli, kdy společnost představila aplikaci Lens, která na rozdíl od svého předchůdce rozpoznává objekty na fotografiích za pomoci strojového učení a umělé inteligence, takže jí to jde mnohem lépe.

Google navíc na Lens usilovně pracuje a pryč jsou chvíle, kdy fungovala jen na telefonech Google Pixel. Dnes už ji člověk může získat v Google Asistentovi, Google Photos a na široké škále telefonů včetně iPhonu. K naší smůle ale aplikace stále neumí česky, takže ji plně využijí jen uživatelé hovořící anglicky a dalšími velkými světovými jazyky.

Takto fungují Google Lens:

Diskuze (3) Další článek: Týden Živě: Nová supergrafika od Nvidie, zmenšující se Japonci a další události týdne

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,