Google | Nositelnosti | Wear OS

Google chystá aktualizaci Wear OS. Zlepší práci s baterií a získá nový název

Už to vypadalo, že Google na svůj systém pro chytré hodinky zapomněl, nyní ale ohlásil, že pracuje na další aktualizaci. Ta bude označována jako „verze H“ a přinese lepší správu baterie, lepší přepínání aplikací a snadnější přístup k vypnutí hodinek. Dostupná by měla být v následujících měsících.

Nová verze systému značená H se zaměří hlavně na výdrž baterie. Jakmile klesne nabití baterie pod 10 %, zapne se nová šetřič baterie, který by měl prodloužit výdrž hodinek. Stejně tak se hodinky samy uvedou do hlubokého spánku po 30 minutách od sundání z rukou.

Chystá se také možnost pokračovat v aplikacích tam, kde jste přestali. Nyní Wear OS nenabízí žádný přehled nedávno spuštěných aplikací, což se pravděpodobně nezmění, Google ale pracuje na tom, aby bylo možné pokračovat v aplikacích na tom místě, kde jste ji zavřeli. Jak přesně bude tato funkce pracovat ale zatím není jasné.

Poslední vychytávkou je pa zkratka pro vypnutí či restart hodinek – bude stačit dlouze podržet tlačítko pro zapnutí a objeví se nová nabídka podobně, jako je tomu na telefonech.

Nejzajímavější na aktualizaci, která přijde až v řádu několika měsíců, tak je fakt, že Google ji značí jako „verzi H“ a nevypadá to, že by písmeno bylo dále rozvedené podobně, jako je tomu u Androidu (aktuální verze P se označuje jako Pie).Použitím jiného písmene, než má navíc Android, dochází k oddělení alespoň co se marketingu týče. Na podrobnosti ohledně dostupnosti si budeme muset počkat.

Své hodinky s Wear OS má i Louis Vuitton:

Diskuze (4) Další článek: Google Mapy vs. Mapy.cz: Které internetové mapy jsou lepší?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,