Google Chrome dostane s novým updatem mimo přepracovaný design i podporu dotyků

Informace o chystaném updatu pro webový prohlížeč Google Chrome prosakují již delší dobu. Před pár dny ale designér z Googlu Sebastien Gabriel na své stránce zveřejnil další informace i se screen shoty nového Chromu. Jak je již známo, omlazení oblíbeného nástroje mnoha surfařů bude spočívat v přechodu na stejnou designovou linii jakou sleduje například operační systém Android, tedy Material Design.

chrome-unified.png
Material Design se z mobilních telefonů postupně dostává i do počítačů

Změna proběhne spolu s přeměnou celého Chrome OS do nového kabátu. Změny ale nebudou jen vizuální. Svého se dočkají například i uživatelé s dotykovými notebooky nebo tablety. Chrome totiž rozpozná zda je k dispozici dotykový displej a ve výchozím nastavení se automaticky přepne do tzv. hybridního rozložení. V takovém režimu bude ovládání více přizpůsobeno pro dotyk.

chrome-blueprint.pngchrome-blueprint-02.png
Jednou z novinek bude i podpora dotykových displejů, ve výchozím nastavení prohlížeče proběhne přepnutí na větší ikony automaticky
chrome-cros-02.png
Mezi viditelné změny patří i černý inkognito režim

Abyste si Chrome s Material Designem vyzkoušeli nemusíte čekat až na oficiální update. Na stránkách Google si můžete stáhnout Chrome Canary, který již chystané novinky obsahuje.

Diskuze (7) Další článek: Týden Živě: Chtějí zabít Jacka, EU proti Androidu a další témata

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,