Google | YouTube | Reklama

Google chce proměnit reklamy ve 3D a AR miniaplikace, které vás budou bavit

Mobilní reklamy ve vyhledávači Googlu a na YouTube nudí, a tak je chce Google trošku zatraktivnit; aby to pro konzumenta nebyl jen obtěžující spam, ale spíše aplikace s přidanou hodnotou. Nově proto začne nabízet zadavatelům 3D, interaktivní a AR formát reklam.

Namísto fotografie produktu v malém reklamním bloku se tedy nově zobrazí 3D prohlížeč a výrobkem, třeba teniskami, kterými budete moci natáčet ze všech stran, abyste si je mohli lépe prohlédnout.

 

 

Na YouTube pak tamní populární youtubery propagující třeba líčení doplní možnost interaktivní rozšířené reality, kdy si stejná líčidla bude moci vyzkoušet i divák s využitím technologie ARCore od Googlu. To v praxi znamená, že zatímco youtuberka bude vysvětlovat odstíny barev, o kterých autor tohoto článku v životě neslyšel, divačka spustí AR režim, namíří na sebe čelní kameru mobilu a ARCore se už postará o to, aby ji na rty promítl rtěnku s daným odstínem.

 Jelikož webové prohlížeče stále častěji blokují rušivou reklamu, reklamní systémy hledají nové formáty a toto je jeden z nich. Cílem je z reklamy vytáhnout její přidanou hodnotu a člověka k nákupu přesvědčit sofistikovanějšími prostředky.

Diskuze (1) Další článek: Rychle si aktualizujte Firefox. Je v něm nebezpečná chyba, varuje Mozilla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,