Google | Chrome | Google Asistent

Google Asistent míří do Chromu a na web. Umí rezervovat lístky do kina a další věci

Na letošní konferenci I/O Google ukázal vylepšení, která chystá pro svého Asistenta. Nyní začíná mezi lidmi testovat jedno z nich – sám zvládne zarezervovat vstupenky do kina ve vybraných řetězcích a to přímo z internetového prohlížeče.

O tom, že Google chystá svou funkci Duplex rozšířit i přímo do telefonů se pochlubil právě na letošní konferenci I/O. na té loňské přitom ukázal, co technologie dokáže v rámci hovorů – Asistent díky ní dokáže zarezervovat místo v restauraci, aniž byste tam vy osobně museli volat. A jednotlivé záznamy hovorů jsou více než působivé. Nyní tato vychytávka pomalu míří do Chromu, kde poslouží k usnadnění rezervací, tentokrát v kinech.

d9988503-669c-4919-8c2c-85d8f0ec8e0384d3b363-b396-4628-82c7-7875a6a46af08fdb2a4d-9d79-4862-869d-2c9df112adf2 
Google Asistent zvládne zarezervovat lístky do kina. Bez pomoci se ale neobejde. (foto: Android Police)

Google vše prozatím testuje pouze na zlomku uživatelů a převážně v USA, kde je podporováno několik velkých řetězců. Zde stačí ve vyhledávání tapnout na zvolený film a vybrat možnost, která má vedle sebe logo Asistenta. Ten vás poté provede celým procesem nákupu a sám na webu kliká, jak lze vidět pod jednotlivými kroky.

Neobejde se tak zcela bez vaší interakce, je třeba vybrat počet vstupenek či konkrétní místa v sále, vše je ale maximálně zjednodušené a v rámci jednotného rozhraní Asistenta. Skrze něj probíhá i finální potvrzení a platba.

Firma si prozatím testuje reakce uživatelů a spolehlivost služby, k jejímu finálnímu rozšíření mezi všechny uživatele je ještě daleko. Stejně tak si počkáme na případné uvolnění i na další trhy – u nás je hlavní problém, že Asistent prozatím neumí česky.

Jak zabránit sledování Googlem? Poradíme:

Zdroj: Android Police

Diskuze (9) Další článek: Nové počítače od Microsoftu s předstihem: Podívejte se, co dneska představí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,




Aktuální číslo časopisu Computer

Jak používat VR k práci

Megatest 18 levných monitorů

Test lokátorů s Bluetooth

Průvodce nákupem RAM