Google | Samsung | Google Asistent

Google Asistent běží téměř na miliardě zařízení. Google také chystá podporu konkurenčního Bixby

Souboj asistentů byl jedním z témat uplynulého roku a ani letos tomu nebude jinak. Google se aktuálně na svém blogu pochlubil, že jeho Asistent bude koncem tohoto měsíce dostupný na miliardě zařízení. A i když se mu daří, Google bude podporovat i konkurenčního Bixbyho od Samsungu skrze své aplikace.

V minulém roce v květnu Google Asistent překročil půl miliardy zařízení, skočit na dvojnásobek mu tak trvalo necelého tři čtvrtě roku. Čísla se mohou zdát jako obrovská, prodeje konkurenčních zařízeních totiž zdaleka nedosahují takovýchto výšin, Google má ale výhodu, že je krom chytrých reproduktorů, které zažily nebývalý boom, a dalšího příslušenství dostupný i v mobilních telefonech s Androidem.

Vysokých čísel se podařilo dosáhnout díky nárůstu počtu podporovaných zemí a jazyků. Nově si s Asistentem popovídáte v téměř 30 jazycích v 80 zemích světa – před rokem to bylo pouze 14 zemí. Nutno ale podotknout, že Google v roce 2018 slíbil, že zamíří i k nám. Slib bohužel nedodržel a stále je tak nutné změnit si jazyk telefonu, pokud chcete funkci používat.

Google bude podporovat i Bixbyho

Pozitivní zprávou je, že i přes úspěch vlastního hlasového asistenta Google neignoruje konkurenci a přijde s podporou asistenta Bixby – toho můžete najít v telefonech od Samsungu. Ta se bude týkat aplikací Gmail, YouTube, Google Mapy a Obchodu Play, hlasově je tak půjde ovládat a odkazovat na ně. Informoval o tom web TechCrunch.

Jak funguje Bixby se můžete podívat na následujícím videu:

Diskuze (7) Další článek: Doporučoval vám YouTube loni podivná videa? Už by to mělo být opravené

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,