Google Apps nabídne přístup k více službám

Dlouhé roky se uživatelé setkávají s problémem, že nemají přes svůj Google Apps účet přístup ke všem službám Google. Google Apps účty totiž doposud byly odlišné od běžných Google účtu (získané přes Gmail).

Dle Googlu, devět z dvaceti nejčastějších požadavků byly žádosti o služby, které nebyly pod Google Apps dostupné. Google se proto nyní snaží tuto situaci vyřešit.

Vývojáři od května opravují chyby a řeší nekompatibilitu služeb s novou infrastrukturou. 24. srpna Google některým účtům zpřístupní vybrané služby, o několik týdnů později zpřístupní většinu služeb všem uživatelům Google Apps Standard, Premier a Edu. Ve stejné době by již měly být funkční všechny hlavní funkce.

Přesunuty zpočátku nebudou účty, které nepoužívají ovládací panel v US English. Dále nedojde k přechodu u účtů, které využívají SAML (SSO) a domény s účty, které jsou v konfliktu s reklamními produkty Googlu. Prozatím také nebudou dostupné služby Health, Buzz, YouTube, Profiles, Web History a off-line kalendář.

Hlavním problém budou konfliktní účty, protože nadále nebudou moct existovat dva účty se stejným názvem.

Uživatel bude mít dvě možnosti: přejmenovat svoji e-mailovou adresu na jinou, nebo si vytvořit nový Gmail účet. Pokud si uživatel nevybere ani jednu možnost, dojde k automatickému přejmenování účtu. Pokud máte e-mail sam@acme.com, bude později automaticky přejmenován na sam%acme.com@gtemp.com.

Další podrobnosti naleznete na stránkách Googlu.

Diskuze (5) Další článek: IE 9 bude rozumět standardům – to může být problém

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,