Google | Gmail

Gmail dostane nové funkce a vylepšené rozhraní. Co se stane s Inboxem?

Google v dohledné době chystá větší změny ve svém Gmailu. Ten by se měl naučit většinu chytrých funkcí, jaké umí samostatná aplikace Inbox – odkládání, automatické odpovědi a štítky. Není jisté, zda i nadále zůstanou obě aplikace.

Když Google před lety uváděl Inbox jakožto e-mailového klienta pro 21. století, prorokoval, že jednoho dne zcela nahradí Gmail. To se zatím nestalo a Inbox se v poslední době nedočkal žádné větší aktualizace, šlo spíše o ladění detailů převážně v mobilní aplikaci.

Nyní se ukazuje, že Gogle k tomu možná měl dobrý důvod. Hlavní přednosti se totiž chystá integrovat právě do Gmailu, čímž by druhá aplikace odlišující se pouze rozhraním přestala dávat smysl.

nexus2cee_gmail-smart-grouping-snooze-1.png
Screenshot z prezentace na konferenci NEXT Live EMEA 2017

Všichni uživatelé Gmailu se tak mohou těšit na možnost odložení e-mailu na pozdější dobu, chytré třídění dle obsahu (tohle v Gmailu již částečně funguje, kdy se zprávy třídí od jednotlivých záložek) a automatické nabízení odpovědí. Toho si ale u nás příliš neužijeme, protože, jak jinak, si nerozumí s češtinou. Společně s tím by měl přijít i drobný redesign ve stylu Material Designu, žádné velké změny ale nečekejme.

Takto vypadá Inbox od Googlu:

Na oficiální rozuzlení, jak to s oběma aplikacema dopadne, si ještě počkáme, osobně ale doufám, že nadále budou vyvíjené obě dvě, případně vyhraje Inbox. Nabízí totiž velmi jednoduché a přehledné rozhraní se skvělými funkcemi a není mnoho aplikací, které by se mu podobaly, náhrada by se hledala těžko.

Diskuze (37) Další článek: Cesta na Mars bude mnohem nebezpečnější, než jsme si mysleli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,