Hardware | Nvidia | Grafické karty | Gigabyte | RTX 2060

Gigabyte připravuje 39 různých modelů RTX 2060. Liší se edice, velikosti, paměti, chladiče, ceny...

Nová střední třída grafických karet RTX 2060 od Nvidie bude vydána již za dva týdny a jak se zdá, výběr konkrétní karty nebude jednoduchý. Jenom Gigabyte totiž uvede 39 různých modelů, které si výrobce zaregistroval u ECC (Eurasian Economic Commission). Lišit se budou velikostí a použitou pamětí.

GB 1.PNG

Z tabulky je patrné, že základních modelů bude celkem 6. Nejvýkonnější model ponese 6GB GDDR6, jako je tomu u referenčního modelu Founders Edition přímo od Nvidie. Ale vedle toho si Gigabyte připraví i model který bude mít levnější GDDR5(X) o stejné kapacitě. Nejlevnější modely pak ponesou 3~4GB grafické paměti. I zde budou modely s rychlejšími GDDR6 a pomalejšími GDDR5(X).

GB ALL.PNG

Další tabulka prozrazuje, že když sečteme všechny modely grafických karet, lišící se hlavně použitým chlazením, vyjde nám úctyhodné číslo 39. Tolik bude Gigabyte nabízet grafických karet GeForce RTX 2060 napříč všemi edicemi. Bohužel z názvů zatím nevíme, zda u levnějších edicí s menší grafickou paměti nebude výrobce snižovat i počet CUDA jader, nebo šířku paměťové sběrnice.

Také zatím není jisté, zda budou všechny modely dostupné pro Evrospký trh. Většinou výrobci grafických karet prodávají ty nejvíce „osekané“ edice jenom na trzích, jako je Čína nebo Indie. Na další upřesnění si tedy budeme muset počkat na 15. Ledna.

Zdroj: Videocardz

Diskuze (30) Další článek: iPhonu je 12 let. Pátráme v archivech po původu jeho designu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,