AMD | Počítače | Gigabyte

Gigabyte má nové minipočítače Brix Pro. Vsadil na levné procesory od AMD

Gigabyte představil nové minipočítače řady Brix Pro, který využívají starší procesory od AMD a jsou dostupné ve dvou verzích.

U nových modelů Brix Pro s označením GB-BSRE-1605 a GB-BSRE-1505, Gigabyte použil úsporné procesory AMD Ryzen Embedded. Jedná se o první generace s 14nm architekturou Zen, takže je jasné, že Gigabyte cílil hlavně na nízkou cenu, i když finální ceny zatím nejsou k dispozici.

Slabší model je vybaven dvoujádrovým procesorem Ryzen R1505G a výkonnější pak čtyřjádrem Ryzen V1605B. Oba čipy mají integrovanou grafiku Radeon Vega 8. Zapojit lze až 32 GB operační paměti DDR4 do dvou slotů so-dimm. Úložiště lze řešit přes dva sloty M.2 a interně je k dispozici jeden mini PCI slot a dva sériové porty.

Počítač o rozměrech 19,62 × 4,44 × 14 cm má na přední straně čtyři porty USB 2.0, výstup na sluchátka a vstup pro mikrofon, na zadní straně jsou pak dva porty USB 3.1 (Gen2), dva gigabitové porty ethernet a tři/čtyři výstupy HDMI (dle modelu). Maximálně lze připojit monitory s rozlišením 4K s frekvencí 60 Hz. Bezdrátovou komunikaci zajišťuje Wi-Fi 802.11ac (dvě antény) a Bluetooth 4.2.

Velkou roli bude určitě hrát cena, protože starší architektura Zen rozhodně neoplývala vysokým výkonem a pokud bude cena příliš vysoká, nebudou to moc konkurenceschopné modely.

Diskuze (10) Další článek: Tučňáci se konečně dočkali: Edge dorazil na Linux a my ho hned vyzkoušeli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,