Notebooky | Gigabyte

Gigabyte Aero 15 chce konkurovat Razeru. Herní výkon je namačkaný v tenkém těle

Aktuálním synonymem pro tenký herní notebook je Razer Blade, který obsahuje procesory Kaby Lake a v konfiguraci najdeme až grafiku GTX 1080. O podobné vlastnosti se nově pokouší také Gigabyte se svým novým modelem Aero 15.

Opět se zde hraje na co možná nejmenší tloušťku patnáctipalcového notebooku zároveň s velmi tenkými rámečky kolem displeje. Ten bohužel nabízí pouze rozlišení Full HD, přičemž varianta s 4K displejem je v plánu ještě na tento rok.

Jako procesory zvolil Gigabyte aktuálně jedinou možnou variantu – Kaby Lake od Intelu, přičemž o konkrétních modelech zatím informace nemáme. Víme však, že o grafický výkon se postará GTX 1060 od Nvidie. Ta je kartou, která bude pro hraní ve Full HD bohatě dostačovat.

Jako interní úložiště poslouží SSD do slotu M.2 s kapacitou 512 GB, přičemž další slot bude k dispozici pro rozšíření. Kapacita operační paměti je 16 GB.

Mezi konektory najdeme USB typu C s rozhraním Thunderbolt 3, 3× USB 3.0, mini DisplayPort 1.3, HDMI 2.0 a nechybí ani gigabitový ethernet. Napájení bude mít na starost adaptér s výkonem 150 W. Notebook byl uveden na americkém trhu včera za cenu 1899 dolarů, což je v přepočtu asi 46 700 korun bez daně. O případném rozšířené do dalších regionů nemáme zprávy.

Diskuze (11) Další článek: Apple naráží na limity, prodeje iPhonů stagnují a iPady se stále propadají. Přesto dosáhl na vyšší příjmy i zisky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,