Genius je mrtev, ať žije Power Pack!

Na Živě jsme již několikrát psali o předpokládaných krocích Autodesku týkajících se začlenění Genia do svých produktů.
Na Živě jsme již několikrát psali o předpokládaných krocích Autodesku týkajících se začlenění Genia do svých produktů: Mechanical Desktop a AutoCAD Mechanical. Nyní můžeme přinést více informací, protože Autodesk uvolnil spolu s Mechanical Desktopem 4 i Mechanical Desktop Power Pack a stejně tak i AutoCAD Mechanical 2000 Power Pack. Zajímá vás, co se skrývá za označením Power Pack?

Power znamená síla
Power Pack nabízí sadu nástrojů podporujících práci ve 2D i 3D v prostředí Mechanical Desktopu. Kdo zná Genia a jeho nástroje z dřívějška, má velmi snadnou úlohu. Veškeré symboly a postupy práce jsou v drtivé většině případů zachovány. Power Pack je do Desktopu velmi dobře a přehledně integrován. Vedle obvyklých skupin ikon je dostupná celá známá škála ikon Power Packu. Velmi důležité je, že uživatel naštěstí neztrácí přehled. Díky ikoně 2D/3D Power Pack Toolbar Toogle rychle přepínáte skupiny ikon pro jednotlivé oblasti a máte tak usnadněnou volbu, jak vyvolat příslušnou funkci. Velmi důležitou novinkou je kontextové menu, vyvolávané pravým tlačítkem myši, kdy Desktop nabídne dostupné příkazy, které jsou v daný okamžik logické.

Knihovna standardních součástí
Power Pack přináší dále více než 800 tisíc standardizovaných součástí, otvorů, konstrukčních tvarů a ocelových profilů ve 2D i 3D. Tyto součásti jsou dostupné v 18 technických normách. Pro naše uživatele je důležité, že vedle ISO, DIN, ANSI a dalších norem je dostupná i norma ČSN a STN. Dále je dostupná knihovna symbolů, hydraulických a pneumatických značek. Power Pack dále nabízí inteligentní strojírenské výpočty normalizovaných prvků, které v dostatečné míře zohledňují definované rozměrové řady ve 2D i 3D. K dispozici je celá škála strojírenských výpočtů včetně známého výpočtu hřídelí.

Živě komentuje: První verze AutoCADu Mechanical 14 naznačila, kterým směrem se bude integrace nástrojů Genia ubírat. Nové verze tento směr jenom potvrdily. Autodesk velmi dobře implementoval technologie Genia do Desktopu a ukázal, že to s ním myslí doopravdy vážně. Uživatelům se tak nabízí možnost výběru. Na jedné straně si může vybrat komplexní produkt od Autodesku označovaný nálepkou Power Pack a na druhé straně může použít dnes již konkurenční řešení MechSoft–PROFI. Autodesk má konečně jasný produkt, který dokáže opravdu stát na rovnocenné úrovni svému konkurentovi. Určitě bude zajímavé sledovat, jak tento vývoj bude dále pokračovat. Více se můžete dočíst v časopise Computer Design 6/99, který vychází v prosinci.

Název výrobku: Mechanical Desktop 4 Power Pack
Výrobce: Autodesk, USA
Ceny:
Mechanical Desktop 4 4 500 EUR
Mechanical Desktop 4 Power Pack 5 400 EUR
Váš názor Další článek: Intel bude zlevňovat dříve, než se čekalo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,