Nvidia | Grafické karty | Paměti

GeForce GTX 1660 Super se předčasně odhaluje. Dostane lepší paměť

Nvidie postupně uvádí různé aktualizované modely svých grafických karet, kterým přidává příponu „Super“. Už nějakou dobu unikají informace o grafické kartě GeForce GTX 1660 Super a nyní došlo k předčasnému odhalení specifikací na prodejním portálu JD.com.

GeForce GTX 1660 Super má 1 408 cuda jader, tedy stejně jako klasická verze a stejné jsou dokonce i frekvence hlavního čipu - 1 530 MHz až 1 785 MHz. Karta má i stejné TDP 120 W a vyžaduje dodatečný osmipinový PCI Express konektor.

V čem se tedy liší? Více méně pouze v použitých pamětech s kapacitou 6 GB, které jsou nově GDDR6 místo původních GDDR5. I když paměti pracují na nižší frekvenci 1 750 MHz s 192bitovým rozhraním, poskytují oproti GDDR5 o 75 % více propustnosti, což bude znát hlavně u vyšších rozlišení.

Model od výrobce Maxsun je na zmíněných stránkách prodáván za cenu kolem 7,5 tisíce korun, což by mělo odpovídat přibližně o čtvrtinu vyšší ceně oproti standardní GeForce GTX 1660. Zda se to v takové míře bude podepisovat i na výkonu, to uvidíme s prvními testy.

Diskuze (2) Další článek: Jen tmavý mód je nuda. Opera přichází na Android i s barevnými tématy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,