GeForce 7800 GTX od Leadteku – podrobný test

Uvedení GeForce 7800 GTX zamíchalo kartami a nVidia drží v ruce esa. Po shrnutí technologických inovací jsme pro vás připravili podrobný test prvních karet prodávaných u nás, s nimiž si jako obvykle pospíšila firma Leadtek. Do boje jsme přizvali i další karty zvučného jména: Radeon X850 XT PE, GeForce 6800 Ultra a Radeon X800 XL. Neochudíme vás ani o výsledky grafik v režimu SLI.

Průběh fps

Průměrný počet snímků za sekudnu je sice poměrně spravedlivý na porovnání dvou grafických karet, ale hráči mohou mít častěji požadavek, aby jim počet fps neklesal pod určitou hodnotu. Aby bylo dobře vidět, která karta i přes vysoké průměrné fps hodně kolísá, použiji grafy průběhu vytvořené pomocí nástroje FRAPS se zapnutým logováním po jedné sekundě. Pokud budete něco podobného zkoušet sami, nezapomeňte, že testovaná aplikace nesmí běžet v režimu timedemo.

Richard Burns Rally je tradiční baštou ATI, Radeona X850 XT PE předstihne nová Georce 7800 jen těsně. Jinak jsou křivky velmi podobné, žádná karta nesměřuje vyloženě k minimům.

Simulátor letadel už je zajímavější, zdá se, že mluví ve prospěch GeForce 7800, která má svá minima viditelně výše.

Stereotyp narušuje až známá želvička z Mother Nature. Radeon X850 XT PE zde má svoje minima výrazně lepší než GeForce 7800!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,