GeForce 4 Grand Prix: 11x GeForce 4 Ti 4200

Nejoblíbenější grafickou kartou dneška je GeForce 4 Ti 4200 a nejeden uživatel přemýšlí o koupi této karty. Na trhu je velké množství značek, které znesnadňuji výběr. Která karta je nejlepší? Na tuto otázku se vám pokusí odpovědět největší test grafických karet v historii PCtuningu, který jsem pro vás připravil. Do testu se dostalo celkem 11x GeForce 4 Ti 4200, Radeon 8500, GeForce 4 Ti 4600 a Ti 4400. Neváhejte a čtěte! (32 kapitol)
 

Chaintech A-GT21 128 MB Special Edition

Krabice i provedení Chaintechu je opravdu exkluzivní. Jak v poslední době Chaintech překvapil veřejnost svými krásnými deskami řady Apogee, tak jejich Speciální Edice grafických karet vypadá nadmíru zajímavě.

Jako základ karty tvoří černé PCB s elektrickými součástkami odpovídajícím specifikacím nVidie. Výstupy, TV-out, zaslepkový plíšek, chladič pamětí a čipu - to vše je ve zlatém provedení. Chaintech je nejkrásnější karta v testu.

Co mě však na Chaintechu zklamalo, byly paměti. Na první pohled to jsou Samsung 4 ns, ale je pokud zkoušíte přetaktovávat, tak se dostanete pouze na 550 MHz, což je ze všech testovaných karet nejméně. Škoda.

Chladič vypadá krásně, ale díky své extravagantnosti není zrovna nejtišší. Spíše bych ho zařadil do horšího průměru, ale zase na druhou stranu je na tom lépe než Microstar.

Krabice a bundle jsou všechny ve žluté barvě. V bundle najdete Aquanox, MDK2 a DVD program WinDVD. Special Edition má VIVO, většinou se ke kartám dodávají slabší programy, ale Chaintech se překonal a ke kartě dodává Adobe Premier LE.

Chaintech A-GT21 Special Editon je z hlediska zpracování perfektní: bundle, provedení karty i balení. Bohužel přetaktovatelnost je slabší a trochu mě zklamal i hlučnější chladič. Kdyby šel Chaintech lépe přetaktovat, tak by nepochybně získal ocenění.

 

Chaintech A-GT21 128 MB Special Edition

Hlasitost chladiče 4
Max. takt pamětí 550 MHz

Cena
128 MB verze Special Edition


6119 Kč bez DPH
 Klady  Zápory
  • Velký bundle (Adobe Premier LE)
  • Krásné provedení
  • VIVO
  • Hlučnější chladič
  • Horší přetaktovatelnost

 

Grafickou kartu distribuuje firma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,