Garmin | Hodinky

Garmin představil hodinky Venu za deset tisíc s OLED displejem a týdenní výdrží

Před týdnem se Garmin pochlubil novou verzí nejvyšší řady sportovních hodinek Fénix 6, která se dočkala i solárního dobíjení, a nyní vyrukoval s levnějšími hodinkami Venu, které už mnozí porovnávají s podobnou kategorií Vivoactive. Ostatně, Garmin aktualizoval i tuto řadu.

Venu jsou opravdu takové Vivoactive na steroidech s dotykovým 1,2“ OLED displejem s rozlišením 390 × 390 pixelů. Hodinky Garmin patří z hlediska funkční výbavy a výdrže k naprosté špičce, OLED s kontrastními živými barvami mu ale doposud chyběl.

Na stranu druhou, displej s lepšími barvami se u konkurence často podepisuje na nižší výdrži, což by ale neměl být v případě Garminu problém, Venu totiž i v režimu chytrých hodinek s aktivní komunikací se spárovaným mobilem slibují výdrž až 5 dnů, což je velmi slušný výkon. S aktivním záznamem GPS pak hodinky vydrží asi 6 hodin, což bude stačit na běžný sport, na celodenní cyklovýlet s přestávkou na oběd to už ale také není.

Garmin Venu v propagačním videu:

S hodinkami budete moci v Chorvatsku skočit mezi mořské ježky – jsou dostatečně odolné, aby zvládly plavání (5 ATM) a před škrábanci je (snad) uchrání Gorilla Glass 3 a tělo z nerezové oceli a vyztuženého polymeru, který používají i hodinky TicWatch Pro. Základní řemínek je silikonový.

Hodinky mají rozměry 43,2 × 43,2 × 12,4 mm a hmotnost 46,3 g a vedle obvyklé softwarové výbavy, kam patří záznam sportovních aktivit, platby pomocí Garmin Pay, ovládání Spotify nebo třeba zobrazování notifikací z mobilu, je výrobce vybavil ještě armádou senzorů.

ed5d00e7-17e2-4e51-b4b8-fb132fbf4546
Garmin Venu je k dispozici ve čtyřech barevných podobách

Vedle dnes už standardních GPS a GLONASS nechybí ani podpora evropského lokalizačního systému Galileo, barometrický výškoměr, gyroskop, akcelerometr, teploměr, kompas a samozřejmě čidlo srdečního tepu včetně oxymetru –senzoru okysličení krve.

Hodinky údaje z čidel a chytrého softwaru použijí třeba ke sledování hydratace, stresu, spánku, dýchání, energie během dne a menstruačních cyklů, což se však týká pouze žen. Zároveň nechybí podpora prakticky všech myslitelných sportovních aktivit.

Garmin aktualizoval i řadu Vivoactive 4:

Američané si mohou hodinky v předprodeji pořídit za 400 dolarů, přičemž výrobce je začne rozesílat zhruba za 5-8 týdnů. Česká cena by se měla pohybovat okolo 10 000 korun.

Diskuze (39) Další článek: Zkusili jsme rekordně lehký Acer Swift 5 a jeho těžší dvojče Swift 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,