Windows 11 | Windows Insider

Galerie vám v Průzkumníku ukáže fotky. Microsoft experimentuje i s reklamou ve Startu

V zimě jsme se neoficiálně dozvěděli, že Průzkumník nabídne úplně novou sekci s obrázky. Galerie se zhmotňuje v insiderských testovacích sestaveních Windows 11, takže si ji konečně vyzkoušíte. Redmondští ji řízeně zapínají od sestavení 23435.

Připomíná zobrazení časové osy, které nabízí OneDrive na webu, kdy nahoře vidíte nejnovější snímky. Nemá k ní daleko také z důvodu, že zobrazuje fotografie a jiné obrázky právě z cloudového úložiště. Microsoft přiznává, že stejné obrázky vidíte rovněž v přehledu všech obrázků v aplikaci Fotografie. Nápad dobrý, prozatím je však sekce nesmírně pomalá.

Kdyby vám nevyhovovalo, odkud se obrázky načítají, změníte to. Galerie se hodí nejen pro prohlížení, oceníte ji také například v grafickém editoru, když budete chtít systémovým dialogem vybrat soubor k úpravě. Příkazem Collection změníte složku, ze které se obrázky načítají.

Windows 11 Insider Preview build 23435 (2).png
Umístění, z nichž se obrázky načítají, můžete přidávat i odebírat

Jako obvykle funkce není přístupná hned všem kvůli řízené distribuci. Naštěstí už komunita odhalila, které interní indikátory funkcí musíte zapnout, aby se galerie v Průzkumníku objevila. Pokud používáte Windows 11 Insider Preview v kanále Dev, aktivujte skrze ViVeTool následující funkce, pokud ještě nejsou zapnuté:

  • 41040327,
  • 40626874,
  • 43602643,
  • 41667973,
  • 43041464,
  • 43602643.

Galerie je určena pro nový Průzkumník, který by už snad měli mít k dispozici všichni. Poznáte ho podle piktogramu kousku pizzy. Jak jsme si dříve řekli, že jedná se o technologickou změnu, byť postupně se tedy v novém Průzkumníku budou objevovat přídavky jako právě galerie.

Windows 11 Insider Preview build 23435 (3).png
Momentálně galerie přiznaně působí silně nedodělaným dojmem

Mějte na paměti, že s galerií se pojí řada přiznaných nedostatků. Microsoft se sice rozhodl dát jí zelenou, ale potvrzuje, že její načtení někdy vyžaduje, abyste na tlačítko Galerie klepnuli dvakrát. Standardně se neobnovuje při změně a její výkon je špatný, pokud máte spoustu obrázků. Zobrazit nemusí náhledy některých typů souborů, jmenovitě HEIC. Jsme zkrátka v kanále Dev.

V souvislosti s Windows 11 Insider Preview build 23435 stojí za vypíchnutí ještě jedna novinka. Zatímco ve stabilních Jedenáctkách Microsoft opatrně zapíná reklamu na OneDrive v nabídce Start, v kanále Dev experimentuje s dalšími podobami výzev umístěných v nabídce pro správu uživatelského účtu ve Startu.

Vizuálně jde o totéž, jen se mění obsah. Tentokrát v nejméně čtyřech variacích vyzývají ty s lokálními účty, aby k přihlášení k systému použili online účet Microsoft.

Windows 11 Insider Preview build 23435 (4).png
Další varianty reklamy ve Startu

Zdroje: PhantomOcean3 💙💛 / Twitter | Windows Insider Blog

Diskuze (2) Další článek: Programování elektroniky: Svítící gumová LED žížala z AliExpressu. Tohle musí mít každý kutil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,