Funkcemi oplývající Mass Downloader

Pokud stahujete z Internetu větší množství souborů, pak víte, že klasické stahování pomocí samotného IE je někdy trochu problematické, a co teprve když se přeruší spojení. Dnes se podíváme na trochu jiný nástroj.
Stalo se to asi každému. Stahuji si nějaký soubor, jsem před dokončením a najednou ejhle, spojení se přerušuje, objeví se obvyklá hláška o tom, že spojení bylo resetováno a můžeme začít znovu. Druhou možností je pořídit si některý z download managerů. Těchto programů je relativně velké množství, oplývají různým množstvím funkcí a také rozlišnou kvalitou a hlavně cenou. Jedním z nich je i Mass Downloader od společnosti Meta products, na který se podíváme dnes.

Na první pohled se tento program jeví jako každý jiný manager pro stahování dat. Už na ten druhý ale každý uvidí, že zase tak moc obvyklý není. Příčinou jsou tak trochu nadstandardní funkce, které tento program obsahuje. Mezi nejvíce důležité považuji možnost prohlédnutí si zazipovaného souboru před jeho stažením, a tím daná možnost si stáhnout jen ty soubory z archivu, které opravdu chceme nebo potřebujeme. Tím se dá vlastně i do jisté míry odhalit nějaké poškození archivu a uživatel ušetří množství času a také peněz za zbytečně připojený počítač. Ve většině download managerů je ta vlastnost, že soubory obsahující předem nadefinované přípony se automaticky zařadí do fronty a prakticky je nejde stáhnout jiným způsobem, někdy i použití příkazu Uložit jako… dopadne se stejným výsledkem. U tohoto programu bohatě stačí při kliknutí na odkaz, který by se normálně měl stahovat pomocí manageru, jednoduše stisknout klávesu Shift a můžete si nalinkovaný soubor stáhnout, jak jen chcete.

Tak jako tak, jedná se jistě o zajímavý produkt ve své kategorii, o němž se dozvíte další informace na jeho domovské webové stránce. Program sice není freeware, stojí 19,95 USD, ale myslím že za svou cenu stojí. Na druhou stranu existují i jiné produkty, a jistě levnější, které tuto práci zastanou také. Stažitelný instalační soubor má velikost cca 984 kB.

Diskuze (17) Další článek: Intel uvede příští rok čipset s podporou DDR400

Témata článku: , , , , , , , , , ,