Fujifilm MX-2900Z - Standardní vybavení

Paměťová...

Paměťová kapacita

8 MB Smart Media karta není pro dvoumegapixelový digiťák žádné terno, avšak jde (bohužel) o běžný standard. Odpustíte-li si snímání do TIFu, vystačí karta na 10-15 fotek v nejvyšším rozlišení a kvalitě. Je to samozřejmě málo, ale jak jsem už uvedl - obvyklý standard přístrojů stejné kategorie.

Akumulátory, nabíječka, externí zdroj

Firemní akumulátor je v krabici s foťákem samozřejmě jen jeden, a s dodávanou nabíječkou jej musíte dobíjet v přístroji. Opět řešení běžné a znovu nic moc. Pro smysluplnou práci v exteriéru je třeba minimálně ještě jeden akumulátor dokoupit. Navíc při požadavku na současné focení a nabíjení rezervního zdroje je nutné zainvestovat i do nabíječky, která umožňuje nabíjení mimo fotoaparát.

Ovladač

Jak je vidět ze sejmuté obrazovky, tvoří komunikační centrum okno PICTURE SHUTTLE Image Source. Odsud uživatel přistupuje přes ikonu foťáčku ke stahování fotografií do počítače nebo ke složkám s fotografiemi.

Fotografie lze samozřejmě zobrazit v náhledech a nejpokročilejší způsob pak ukazuje obrázek. Že informací o snímku není moc? Pravda, pro detailnější popis je třeba kliknout na ikonku „i“, která vyvolá následující okno Information.

No, i tak by to mohlo být lepší. Kdepak se nám poděly údaje o režimu blesku, korekci expozice nebo třeba vyvážení bílé?

Manuál

Hezký v originále, horší v češtině. Znáte ten typ manuálu, kdy se přeloží text, který pak odkazuje na obrázky v původním manuálu? Tak to přesně je český manuál Fuji MX-2900Z. Co na to říkám? Nic moc, ale aspoň něco. Dovozce se sice moc nevytáhnul, ale přesto dal méně jazykově vzdělanému uživateli šanci.

Standardní vybavení - hodnocení

Ani nadstandardní výbava, ale ani nic vyloženě zahanbujícího. Jedním slovem průměr.


 Fotoměrka
 Produkt: Fujifilm MX-2900Z
 Standardní vybavení: 5 bodů (max. 10)
5 bodů

Úvodní část recenze
Konstrukce a ovládání
Funkce a vlastnosti
Obrazová kvalita, referenční snímky
Cena
Technické parametry

Váš názor Další článek: Creative Technology koupila Aureal

Témata článku: , , , , , , ,