Grafické karty | Počítače | Přetaktování

FSP vyrobilo zdroj pro nejnáročnější počítače. Budoucím žravým procesorům a grafikám dodá 2000 W

S prvními informacemi o chystané další generaci grafických karet od Nvidie řady GeForce RTX 4000 se dočkáme i prvních 16pinových PCI Express konektorů, které zvládají do grafické karty dostat 600 W přes jediný kabel. Když tomu přičteme i 75 W ze slotu, ty nejvýkonnější modely příští generace asi budou opravdu hodně „žravé“. Co když ale takových karet potřebujete více, třeba pro profesionální práci nebo těžbu kryptoměn? FSP už je na takovou budoucnost připravené.

Představilo totiž nový počítačový napájecí zdroj Cannon Pro, který má výkon 2 000 W (2 kW). Na trhu byly přitom standardem zdroje pro počítače s výkonem maximálně 1 600 W.

Zdroj nabízí neuvěřitelných 18 osmipinových (6+2) napájecích konektorů PCI Express. I když mu chybí nový 16pinový konektor 12VHPWR, lze to díky velkém počtu ostatních konektorů řešit přes adaptéry, které to samé zvládnou pomocí tří osmipinů.

FSP Cannon Pro má i přes vysoký výkon standardní ATX formát a certifikaci 80 Plus Gold. Obsahuje kvalitní japonské kondenzátory, aktivní PFC je ≧ 0.9 a má i spoustu ochran. O chlazení se stará jeden 135mm ventilátor.

Cena je v koncovém prodeji stanovena na 499 dolarů, tedy v přepočtu asi na 14 tisíc korun.

Diskuze (15) Další článek: Hra nahraná i za necelé dvě sekundy. Vývojáři ukázali Microsoft DirectStorage v praxi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,