Hardware

Fractal Torrent je stylová skříň zaměřená na co největší průtok vzduchu

Švédská společnost Fractal Design uvedla novou skříň určenou pro všechny fanoušky vzduchového chlazení. Navržena byla pro maximální „airflow“, spodní část i předek jsou totiž otevřené a slouží k nasávání vzduchu, který pak proudí nahoru a dozadu. Torrent má kvůli tomu také – na dnešní poměry – nezvykle zdroj nahoře. Díky tomu ale nebude bránit čerstvému vzduchu pro grafickou kartu.

Fractal vsadil na pevnou ocelovou konstrukci a velikost midi tower, celkově měří 544 × 242 × 530 mm. Uvnitř má místo pro E-ATX a menší desky, má dvě 3,5" šachty, čtyři pozice pro 2,5" disky a sedm slotů pro karty. Vnitřek lze chladit až sedmi 120- či 140mm ventilátory, případně lze na jejich místo přimontovat radiátor vodního chlazení. Samotný Fractal přibalil dva přední 180mm ventilátory a tři spodní 140mm. Na přední i spodní straně jsou pochopitelně filtry, aby se dovnitř nedostaly větší částice prachu.

Do skříně se vejde zdroj s délkou až 230 mm, grafika dlouhá až 461 mm (423 mm, pokud je vepředu větrák) a chladič procesoru může mít na výšku až 188 mm. Montáž se obejde i bez šroubováku a vzadu je 32 mm prostoru pro uspořádání kabelů.

Torrent s líbivým designem a výrazným předním žebrováním si zájemci mohou objednat ve třech různých barevných provedeních (černá, šedá a bílá), s pevnou i prosklenou bočnicí, s i bez RGB nasvícení ventilátorů. Ceny začínají na zhruba 5000 Kč.

Spolu s Torrentem pak Fractal představil i nové ventilátory Dynamic 180 a Prisma 180. Oba mají sedm lopatek, kvalitní ložiska a PWM regulaci od 300 do 1200 otáček za minutu. Prisma navíc disponuje RGB diodami. Poslední novinkou je pak nová řada zdrojů Ion+ 2 Platinum s výkonem od 560 do 860 W, všechny plně modulární, s účinností 80Plus Platinum a desetiletou zárukou.

Diskuze (1) Další článek: Tip: Které soubory a složky ve Windows zabírají nejvíce místa?

Témata článku: , , , , , , , ,