Technologie | Facebook | Rozšířená realita

Fotky začnou žít jako ve filmech Harry Potter. Photo Wake-Up je rozpohybuje

Představte si, že přijdete do galerie, nasadíte si brýle pro rozšířenou realitu a spoře oděné dívky s květy mangovníku od Paula Gauguina se rázem usmějí, sestoupí z obrazu a vyjdou vám vstříc...

Nemuselo by to být žádné sci-fi, nebo jen fikce z filmové série Harry Potter, tým z Washingtonské univerzity a Facebooku to už totiž dokázal – alespoň tedy na papíře a prototypu. Technologii říká Photo Wake-Up (PDF) a podle videa níže funguje skvěle.

Díky tomu, že je u toho Facebook, je tu určitá šance, že bychom se něčeho podobného mohli jednou dočkat i na jeho sociální síti.

Namísto videa byste na zeď vystavili třeba zašlou fotografii dědečka, která by se po identifikaci skeletu softwarem kdesi v datovém centru jednoduše rozpohybovala a vdechla statickému snímku tak trochu život.

Jakmile software identifikuje ve snímku osobu a její základní anatomii, může s ní provádět základní pohyby. Osoba z obrazu tedy může sestoupit a chodit, může si sednout, běžet atp., čehož lze využít třeba právě ve AR/VR.

Diskuze (7) Další článek: Hmyz možná není tak ekologická potravina, jak se všeobecně tvrdí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,