Google | Fotky

Fotky Google dostanou kompletně nový vzhled i logo. Více upřednostní funkci Vzpomínek

Fotky Google patří k nejoblíbenějším službám pro zálohu fotografií. V komprimovaném režimu totiž nabízí neomezenou kapacitu. Nyní přichází velký redesign na mobilních telefonech a k tomu i nové logo.

Když před pěti lety Google vydal první verzi Fotek Google, jen málokdo si myslel, že služba tu s námi bude ještě dnes. Původně se totiž pouze vyseparovala z umírajícího Google+ a tak naděje, že přežije, byly malé – Google sám je známý tím, že nepoužívané projekty bez milosti ukončuje. Fotky se ale naštěstí chytly, hlavně díky neomezené kapacitě úložiště při zvolení komprimovaného nahrávání, a získávají další a další funkce.

45ab7829-5948-4729-be83-fbd64a568e31463fd0a0-9b88-401a-aed4-99876cd2c48729a58b90-aa22-487b-8e2f-5f740b0b25bc 
Na mobilních telefonech dojde ke značnému zjednodušení služby.

Nové je hlavní rozložení mobilní aplikace – namísto čtyř spodních záložek jsou pouze tři. Hned ta úvodní zobrazuje chronologický sled fotografií, horní pás se Vzpomínkami se ale dočkal většího prostoru. Již tak není zobrazený formou malých kruhů, ale velkých obdélníkových náhledů a ve formě oblíbených příběhů ukazuje vaše vybrané fotografie z minulých let. U této funkce je také možné si skrýt fotografie z určitého data, pokud na ně nechcete být upozorněni.

Druhá záložka je hledání, která konečně obsahuje mapu s fotkami. Snadno se tak můžete podívat na své výtvory, rozdělené dle polohy. Součástí vyhledávání je i, stejně jako doposud, databáze lokací, osob, předmětů apod., přičemž můžete hledat i dle klíčových slov.

Poslední je novinka nazvaná knihovna, která sdružuje vše ostatní. Najdete zde tedy vaše alba, oblíbené fotografie, koš a další. Zajímavé je i to, že Google nadále propaguje prazvláštní komunikátor, skrze který si můžete psát s přáteli a sdílet s nimi fotografie přímo v rámci Fotek – najdete jej v levém horním rohu.

e09e6fae-6af3-41b6-b02e-a8b15fd5ee65fe30b43e-61bb-447d-97c7-ac0b5ee2c024 
Poslední změna je nové logo, které je nyní mnohem jednodušší.

Došlo také ke změně loga, což se promítne na všechny platformy. Google zahazuje poměrně realisticky vypadající větrník a nahrazuje jej čtyřmi podobnými tvary ve tvaru květiny. Na první pohled je tak ikona podobná, došlo ale k razantnímu zjednodušení podobně, jako se dočkaly i další služby firmy.

Novinky se aktuálně postupně šíří do mobilních aplikací pro Android i iOS.

Jak se vyvíjel design loga služby? Podívejte se:

Diskuze (2) Další článek: Celý dům na Wi-Fi 6: mesh systém TP-Link Deco X60 v testu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,