Sociální sítě | Instagram | Fotbal

Fotbalista Lionel Messi po bezmála čtyřech letech porazil slepičí vejce. V počtu lajků na Instagramu

Argentinský fotbalista Lionel Messi si z končícího mistrovství světa ve fotbale odnesl víc než jen vítěznou trofej. Jeho snímky na Instagramu, oslavující vítězství argentinského týmu nad Francií, se staly historicky nejlajkovanějším příspěvkem na této sociální síti.

„Tolikrát se mi o tom zdálo, tolikrát jsem to chtěl, že tomu stále nemohu uvěřit...,“ napsal 35letý fotbalista k fotografii, na které drží nad hlavou Zlatý míč pro nejlepšího hráče uplynulého mistrovství světa. Kromě toho poděkoval své rodině a všem, kteří ho na cestě k vytouženému titulu podporovali.

Messi porazil vejce

Za necelé čtyři dny po publikaci – ve čtvrtek 22. prosince dopoledne – označilo příspěvek srdíčkem („to se mi líbí“) 71 253 250 uživatelů. Díky tomu se stal „nejlajkovanější“ fotogalerií v historii Instagramu. Samotný Messi je se 406 miliony sledujících třetím nejsledovanějším účtem na této sociální síti, za účtem Instagramu a fotbalovým rivalem Cristianem Ronaldem.

Lionel Messi tak překonal dosud nejúspěšnější snímek vajíčka, který získal více než 58 milionů lajků. Vizuálně naprosto jednoduchá fotografie, zobrazující hnědé slepičí vejce na bílém pozadí, byla publikována 4. ledna 2019 účtem @world_record_egg (je na něm dosud jediným zveřejněným příspěvkem) a velmi rychle získala zájem uživatelů a následně i médií.

Odhalení záhadného vejce

„Pojďme společně vytvořit světový rekord a získat nejlajkovanější příspěvek na Instagramu,“ stálo tehdy v popisku vajíčka. „Jde o překonání současného světového rekordu, který drží Kylie Jenner (18 milionů)! Máme na to.“ Nakonec se skutečně post hvězdy reality show a make-upové magnátky podařilo překonat.

Hodně se spekulovalo o tom, kdo vlastně stojí za účtem @world_record_egg a jak se mu podařilo tak rychle získat tolik lajků. Kolovaly zvěsti, že jde o trik nějaké velké společnosti, která si koupila sledující. Britský marketingový expert Chris Godfrey však později prohlásil, že ho vytvořil spolu s dalšími dvěma lidmi a že jejich jediným cílem bylo získat co nejvíce srdíček.

Skutečnost, že Messiho příspěvek je „nyní nejlajkovanější v historii Instagramu“ v úterý potvrdil sám generální ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg. Po finále mistrovství světa zveřejnila Guinnessova kniha rekordů řadu rekordů, které vítěz překonal. Díky úspěchu své nejnovější galerie na Instagramu si Messi může do své sbírky přidat další trumf.

Váš názor Další článek: Online dárky na poslední chvíli: Poukazy, kurzy, Netflix, AI portréty, Putin a bezdomovci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,