Koronavirus | Superpočítače | Folding@Home

Folding@Home už je výkonnější než všech 500 nejvýkonnější superpočítačů dohromady

Od té doby, co se platforma Folding@Home rozhodla pracovat na výzkumu proteinů souvisejících s aktuálním koronavirem, neuvěřitelně rychle roste její popularita i výpočetní schopnost, na které se podílí jak klasické počítače, notebooky, telefony, tak servery, a dokonce i superpočítače z celého světa. Pomáhají fanoušci, vládní instituce i velké společnosti.

Je to teprve dva týdny, co celkový výpočetní výkon Folding@Home překonal magickou hranici 1 exaFLOPS a nyní se tvůrci pochlubili dalšími rekordy. Platforma už má totiž aktuálně k dispozici výkon 2,4 exaFLOPS a při porovnání s nejvýkonnějšími superpočítači na světě si vede neuvěřitelně dobře.

Tento výkon totiž znamená, že už má platforma více výkonu, než všech 500 nejrychlejších superpočítačů na světě dohromady. Vzhledem k tomu, že se do projektu přidávají stále další organizace a fanoušci, musí se neustále upgradovat i serverové zázemí, které vyřizuje požadavky, rozděluje úlohy a podobně. Aktuálně je množství příchozích dat z internetu kolem 8 TB/h.

EVVxPtaXQAARrdA.png

Pokud jde o statistiky, v posledních 50 dnech bylo aktivních 546 tisíc grafických karet od Nvidie, 120 tisíc grafik od AMD, 1,3 milionu procesorů s celkem 10,4 miliony jader. Z pohledu operačních systémů je výkon z počítačů s Windows přibližně 4× vyšší než u Linuxu.

Náš tým Zive.cz, do kterého se můžete zapojit pod týmovým ID 235910, je již z celosvětového pohledu na 464. místě a za posledních 50 dní zahrnoval 2 515 aktivních procesorů.

Koronavirus online

[html: ]

Diskuze (8) Další článek: GitHub zlevnil a zároveň rozšířil možnosti bezplatného tarifu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,