Mapy.cz | Mapy

Fígl pro aplikaci Google Mapy i Mapy.cz, o kterém se moc neví: zoomování jedním prstem

V mapových aplikacích jsme si zvykli používat k přibližování či oddalování mapy gesto dvěma prsty. Jenže to se těžko aplikuje v případě, když držíte mobil v jedné ruce a druhou zrovna nemáte k dispozici. Existuje způsob, jak v aplikaci Google Mapy, ale i jiných, zoomovat jedním prstem. Není to nic nového, ale jak jsme zjistili, řada lidí o tomto praktickém triku neví. Proto na něj nyní upozorňujeme. 

Šoupnutím jedním prstem v aplikaci Google Mapy znamená posun mapy. Když před tím ale ťuknete prstem o displej a až následně provedete tah, dojde k zoomování. Tapnutí je potřeba udělat rychle, je to zkrátka něco jako dvojklik myší, když však po prvním kliku následuje držení a tahem můžete nastavit požadované přiblížení. Po chvíli cviku si funkci velmi rychle osvojíte. 

Fígl nefunguje pouze v aplikaci Google Mapy, ale například i v české aplikaci Mapy.cz. V té je k dispozici i boční posuvník zoomu, který přiblížení jedním prstem umožňuje, a tak zde fígl s tapnutím nenajde až takové uplatnění. Hodit se ale může - boční posuvník je hodně citlivý a přiblížení se mění možná až moc rychle, kdežto s tapnutím a tahem prstu po displeji můžete nastavovat přiblížení v daleko jemnějším kroku. 

Zkuste gesto vyzkoušet i v dalších aplikacích. Pokud objevíte nějakou, kde se dá rovněž uplatnit, podělte se prosím o zkušenosti s ostatními v diskuzi pod článkem!

Diskuze (16) Další článek: Tesla masivně rozšiřuje své rychlonabíječky. Jeden Supercharger vyrostl i v Brně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,