FaxChange – fax pro Microsoft Exchange

Česká firma Datasys a její distribuční firma Wide Access se dohodli Microsoftem na balíku, který nabídne Exchange Server společně s FaxChange.
Exchange je původní produkt společnosti Microsoft pro server Windows NT. Krátce: řeší základní možnosti elektronické komunikace zejména skupinové plánování a práci nad dokumenty a samozřejmě elektronickou poštu. Přesto v Exchange nenajdete podporu faxování. Podobné služby zmizely i z Windows 98 a Windows NT 5.0, přičemž Microsoft uvedený krok zdůvodňuje příliš roztříštěnými standardy ve "faxofonii" na celém světě a vyvíjet pak funkční univerzální systém je doslova horror. Microsoft tak pobízí "třetí" vývojáře.

Česká firma Datasys vedená Miroslavem Semrádem a její sesterská distribuční firma Wide Access (ředitel Martin Hrotik) se právě s českým zastoupením společnosti Microsoft dohodli na balíku, který zákazníkovi nabídne Windows Exchange Server společně s produktem FaxChange. Produkt vytváří pro Exchange konektor na zasílání, přijímaní a elektronické zpracování faxů.

Na prodej produktu (počítá se i se zahraničím) má společnost WideAccess výhradní práva. Za celé řešení zaplatíte podle vzorce: za server NT + za server Exchange + za server FaxChange (serverová licence) a za FaxChange klienty (licence pro odesílání faxů). Cena je závislá na distributorech, a podle našich informací by měla být kolem desetiny ceny licence serveru.

Váš názor Další článek: Cvalík se čtyřmi Xeony

Témata článku: , , , , , , , , ,