Facebook zveřejnil letošní příjmy, miliarda uživatelů je mobilních

Kromě Applu zveřejnil svoje finanční výsledky za první čtvrtletí roku také Facebook. I v jeho případě se jednalo o rekordní růsty, které překonaly predikce investorů. Ty mohl nejvíce potěšit čistý zisk z reklam i stabilní nárůst počet uživatelů využívající Facebook každý den.

Facebook za první tři měsíce letošního roku utržil 2,5 miliardy dolarů s čistým ziskem 642 milionů. Výnos na akcii se tak zastavil na čísle 0,36 dolaru na akcii. Očekávání investorů přitom hovořili o příjmu 2,36 miliardy dolarů a 24 centech na akcii.


Příjmy Facebooku (miliardy dolarů)

Facebook se poprvé dostal přes hranici jedné miliardy mobilních uživatelů měsíčně. Alespoň jednou za třicet dní si Facebookovou aplikaci nebo mobilní web otevře 1,008 mld. uživatelů. V tomto čísle není zahrnuta samostatná aplikace Facebook Messenger, Instagram ani WhatsApp.


Čistý zisk Facebooku (miliony dolarů)

Celkový počet uživatelů, kteří na Facebook zavítají alespoň jednou do měsíce, přitom není o moc vyšší – celkem 1,28 miliardy. Uživatelů (nárůst o 4 % ve srovnání s Q4 2013). Většina z nich tedy vedle webového rozhraní využívá i některou z mobilních alternativ.

Jednou denně pak Facebook navštíví 802 milionů uživatelů (nárůst o 5,7 %) a také 609 milionů mobilních uživatelů (nárůst o 9,5 %).


Počet uživatelů, kteří se na Facebook připojí alespoň jednou denně

Největší část příjmů samozřejmě tvoří reklamy – za první čtvrtletí letošního roku to bylo celkem 2,27 miliardy dolarů. Při srovnání s loňským rokem se toto číslo zvedlo o 82 %. O poznání menší část příjmů potom tvoří platby za aplikace a hry, které se postaraly o 237 milionů. Právě tento segment je jediným, kdy příjmy klesly. V posledním čtvrtletí předchozího roku byly tyto příjmy na čísle 241 milionů.

Diskuze (2) Další článek: Milí operátoři, takto by to mělo vypadat [komentář]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,