Facebook | Fake News

Facebook zostřuje boj proti fake news, bude zvýhodňovat kvalitní zpravodajství

Rok 2018 by mohl pro Facebook znamenat rok výrazných změn. Před týdnem představil Zuckerbeg svoji vizi sociální sítě, která se od virálního balastu alespoň z částí vrátí zpět ke svým kořenům, kde větší část tvořil uživatelský obsah. Nyní k tomu představuje další důležitou novinkuzdroje zpráv budou hodnoceny podle jejich důvěryhodnosti.

Vše by mělo být postaveno na hodnocení komunitou, nikoliv tedy samotným Facebookem nebo externími společnostmi jako je to v případě hodnocení individuálních dezinformací nebo hoaxů.

Ačkoliv ještě neznáme technické podrobnosti celého procesu, každý zpravodajský zdroj by měl být hodnocen čtenáři. A to jak těmi, kteří dané médium přímo sledují, tak uživateli, kteří nejsou jeho fanoušky/čtenáři. Facebook následně bude tvořit celkové skóre, které bude brát v potaz poměry hodnocení v obou skupinách. Výsledkem by měla být média, která jsou nejdůvěryhodnější (či chcete-li, budí nejméně kontroverze).

Facebook i nadále bude zobrazovat zprávy ze všech zdrojů, podle Zuckerberga však budou upřednostňovány ty s pozitivním hodnocením. Mělo by tak dojít k jisté penalizaci těch zdrojů, které pracují se senzací, virálním obsahem nebo publikují dezinformace.

Diskuze (9) Další článek: Bitcoin už oficiálně není rychlá kryptoměna s malými provozními poplatky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,